Haberler

Goman Dağı'nda Gençlik Yürüyüşü

Güncelleme:

Şemdinli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, bir dönem silah sesleriyle yankılanan Goman Dağı'nda 'Gençlik Yürüyüşü' düzenledi.

Hakkari'nin Şemdinli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, bir dönem silah sesleriyle yankılanan Goman Dağı'nda 'Gençlik Yürüyüşü' düzenledi.

Gencinden yaşlısına yüzlerce kişi, yıllardır yasak olan ve aynı zamanda çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Goman Dağı'na yürüdü. Sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde hareket eden grup, 5 kilometrelik yolu görevliler eşliğinde 3 saatte yürüyerek Goman Dağı'nın zirvesine ulaştılar. Gençlik Haftası nedeniyle 34. Hudut Tugay Komutanlığı birliklerinin de Mehter Marşı eşliğinde Goman Dağı'nda iniş yapması renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüşe katılan AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, Goman Dağı'na ilk defa geldiğini ifade ederek, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün organize ettiği bu etkinlik bizleri çok sevindirdi. Özellikle Goman Dağı'na yapılan bu yürüyüşü barış sürecine borçluyuz. Geçen yıllarda buralara güvenlik nedeniyle gelemiyorduk. Halkımızla birlikte bu güzel manzarayı görmek ve yaşamak çok mutlu edici bir durumdur. Tek temennimiz, bölgemize huzurun gelmesidir. Bu yürüyüşü düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Goman Dağı'nın zirvesine ulaşan gençler, daha sonra burada nöbet tutan askerler tarafından karşılandı. Çeşitli ikramlarda bulunan askerler, daha sonra geziye katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekti.

Zirveye ulaşan gençlerden Hüseyin Akın ise, ilk defa Goman Dağı'na çıktığını söyleyerek, "Çok mutluyuz. Daha önceleri yasak olduğu için buralara gelemiyorduk. Bu geziyi düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

İlçenin Yayla Mahallesi'nde ikamet eden Zeydan Çelik de, bölgeye barışın gelmesiyle buralara gelebildiklerini söyleyerek, çok mutlu olduğunu belirtti.

Aslen Trabzonlu olan Kahraman Usta, Goman Dağı'nın zirvesinde kaval çalarak geziye katılanlara güzel anlar yaşattı.

Geziye katılan 78 yaşındaki Dursun Öpengin de, Goman Dağı Bölük Komutanı tarafından karşılandı. Aylardır kimsenin ölmediğini ifade eden Öpengin, "Her iki tarafın anneleri ağlamıyor. Ah keşke bunlar olmasaydı. Bu acılar yaşanmasaydı. Barış sürecinden dolayı çok mutluyuz. Devlet erkanları tarafından bir çözüm getirilerek inşallah artık analar ağlamayacaktır" diye belirtti.

Gezi katılan İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem ise, Gençlik Haftası nedeniyle Goman Dağı'na esnaf, vatandaş ve öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş düzenlediklerini söyleyerek, "Geziye katılan arkadaşlarımız Goman'da bulunan askerlerimizi de ziyaret etmek istedi. Bu yürüyüşe katılan ve emek sarf eden bütün herkese teşekkür ediyorum" diye belirtti.

Goman Dağı'na çıkan grup, daha sonra görevliler eşliğinde tekrar ilçeye indi.

Düzenlenen geziye 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İlçe Emniyet Müdürü Akın Güneri de katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Goman Dağı Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title