Haberler

Göletlere Yavru Balık Bırakıldı

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce merkez ve ilçelerde bulunan göletlere 71 bin yavru balık bırakıldığı bildirildi.

Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce merkez ve ilçelerde bulunan göletlere 71 bin yavru balık bırakıldığı bildirildi.

İl Müdür Vekili Mehmet Kocabaş, yaptığı yazılı açıklamada, Köy Hizmetleri tarafından yapılan göletlere, Bakanlık yatırım programında yer alan ve Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretim ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünden tahsis edilen 71 bin sazan yavrusu bıraktıklarını ifade etti.

Merkez Pelitözü ve Çavuşköy, Osmaneli Çerkeşli, Söğüt ilçesi Ertuğrulgazi ve Zemzemiye ile Pazaryeri ilçesi Büyükelmalı, Küçükelmalı, Bozcaarmut, Sarnıç ve Esemen göletlerine sazan yavrusunun bırakıldığını ifade eden Kocabaş, şunları kaydetti:

"Müdürlük olarak yaptığımız bu çalışmalarla yöremizde mevcut olan göletlerimizde balık kapasitesini artırarak yöremizde sportif balık avcılığının geliştirilmesini amaçlamaktayız. Her yıl yapılmakta olan bu çalışmalarla göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının gölden istifade etmesi hedeflenmektedir. Ayrıca yapılan balıklandırma çalışmaları, yöre halkı tarafından memnuniyetle karşılanmaktadır. Yöredeki göletlerde daha önce de balıklandırma çalışması yapıldığından göletlerde ekosistem canlılığını sürdürmekte olup, bu çalışma ile balık stoklarının daha da artacağı düşünülmektedir. Göl ve göletlerimizdeki balık popülasyonu devamlılığının sağlanması açısından amatör balık avcılığı yapanların daha duyarlı davranması, balıkçılarımızın bilinçsiz avlanmamaları, avlananlara müsaade etmemeleri ve tür, zaman, boy ve ağırlık kısıtlamalarına uymaları gerekmektedir. "

- BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title