Haberler

Goldaş'tan İMKB'ye "İhtilaflı Altın" Açıklaması

Goldaş Kuyumculuk, Fransız Bankası Societe Generale'in Şikayet Konusu Ettiği Ticari İhtilaflı Altın Miktarının 94 Milyon Dolar Değerinde 3 Bin 250 Kilogram Olduğunu İMKB'ye Bildirdi.

Goldaş Kuyumculuk, Fransız Bankası Societe Generale'in şikayet konusu ettiği ticari ihtilaflı altın miktarının 94 milyon dolar değerinde 3 bin 250 kilogram olduğunu İMKB'ye bildirdi.

Goldaş, Societe Generale'in ticari teamüllerle sonuçlandırılabilecek bir ticari ihtilafı, "hiç alışılmadık ve etik olmayan bir yöntemle çözmeyi planlayarak, asılsız gerçek dışı ve mesnetsiz suçlamalarla" şirketlerini zor durumda bırakma amacı güden bir tutum içine girdiği açıklamasında bulundu.

Goldaş Yönetim Kurulu Başkan vekili Sedat Yalınkaya ve Yönetim Kurulu üyesi Kemal Ulutepe imzasıyla İMKB'ye gönderilen açıklamada, Goldaş ile ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğu savunuldu. Suçlamanın "talihsizlik" olarak nitelendirildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Şirketimizin yurt dışında ve yurt içinde birçok banka ve şirket ile ticari ilişkisi olduğu gibi asılsız ve suiniyetli suçlamanın sahibi söz konusu Fransız Bankası Societe Generale ile de 5 senedir süre gelen ticari ilişkisi bulunmaktadır. Fransız Bankası Societe Generale ile şirketimiz arasındaki ticari ihtilafın bu düzeye taşınması tarafımızdan art niyetli bir hareket olarak değerlendirilmektedir. Fransız Bankası; son aylarda yaşadığı ve kamuoyunca da yakından bilinen sıkıntılarının etkisiyle ve gündemini değiştirmek amacıyla ticari teamüller ile sonuçlandırılabilecek bir ticari ihtilafı, hiç alışılmadık ve etik olmayan bir yöntem ile çözmeyi planlayarak, asılsız gerçekdışı ve mesnetsiz suçlamalarla şirketimizi zor durumda bırakma amacı güden bir tutum içine girmiştir."

Fransız Bankası'nın, Goldaş Kuyumculuk Sanayi İthalat İhracat A.Ş. hakkında şikayet konusu ettiği ticari ihtilaflı altın miktarının brüt 3 bin 250 kilogram ve değerinin 94 milyon dolar olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Asılsız ve gerçek dışı suçlamalar konusunda şirketimizin yetkilisi tarafından ilgili savcılık makamına bizzat başvurularak gerekli açıklamalar da yapılmıştır. Şirketimiz yetkilileri hakkında herhangi bir gözaltı ve tutuklama da söz konusu değildir. Şirketimiz bu asılsız ve gerçek dışı suçlamalarla ilgili olarak gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında her türlü yasal yollara başvurma konusunda kararlı olup, bununla ilgili hazırlık çalışmalarını da başlatmıştır" denildi. (ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title