Haberler

Gölcük'te Seçim Bürosuna Saldırı Tartışması

Kocaeli'de BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül'ün seçim bürosu açılışının ardından çıkan olaylarla ilgili açıklama yapan BDP İl yöneticileri saldırıyı kınadı.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül'ün seçim bürosu açılışının ardından çıkan olaylarla ilgili açıklama yapan BDP İl yöneticileri saldırıyı kınadı. Kocaeli bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül, hiçbir provakatif oyuna gelmeyeceklerini ve haklarını da sonuna kadar savunacaklarını söyledi. MHP Kocaeli İl Başkanı Celalettin Yaylak ise, olayların başlangıç ve bitiminde MHP'li ve ülkücü gençlerin bulunmadığını, seçim bürosuna terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri asılınca, bireysel tepkinin toplumsal tepkiye dönüştüğünü söyledi. Dün akşam saatlerinde BDP'nin desteklediği Kocaeli bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül'ün Gölcük İlçesi'ndeki seçim bürosu açılışı sırasında yaklaşık 500 kişiden oluşan gurup slogan atarak seçim bürosuna yürüdü. Polisin biber gazı sıkarak kontrol altına aldığı olaylar çevik kuvvet ekiplerinin de müdehalesiyle büyümeden önlendi.

'NEDENİ KÜRTÇE MÜZİK'

Bugün İzmit'te Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması yapan BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya, bir gurubun ortamı provoke etme çabasına girdiğini kaydederek, "Bu olayların çıkış sebebi Kürtçe müzik çalmamızdır. Adayımız ve kitlemizin üzerine kaldırım taşlarını sökerek attılar. Olayın çıkış sebebi ise bu odakların bizim bloğumuzun başarısını hissetmeleridir" dedi.

'SORUMLUSU BAŞBAKAN'

Bağımsız milletvekili adayı Emrullah Bingül de hiçbir oyuna gelmeyeceklerini ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, "Böyle bir tehlike ile karşılaşma durumumuz vardı. Vali beyden bir haftadır randevu istememize rağmen alamadık. Saldırılarda savunma durumunda kalırsak bunun da sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kınıyoruz" diye konuştu.

'APO POSTERİ HALKI GALEYANA GETİRDİ'

MHP Kocaeli İl Başkanı Celalettin Yaylak ise, çıkan olaylardan üzüntü duyduklarını söyleyerek şöyle dedi: "Bu olayların başlangıçı, devamı ve bitişinde MHP'li ve ülkücü gençler olmamıştır. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin asılması ve sözler halkı galeyana getirmiştir. MHP bu olayın içerisine çekilmek istenmektedir. Biz MHP olarak bu olayların içerisinde olmayacağız. "

Olaylara "İmralı Canisi" olarak nitelendirdiği Abdullah Öcalan'ın posterinin açılmasının neden olduğunu söyleyen MHP Kocaeli 2'nci sıra milletvekili adayı Ruhi Çavdar da, "Biz Kocaeli ve Türk milletinden yaşananları sukunet içersinde takip etmelerini istiyoruz. Türkiye'de kaos yaşanıyorsa, AK Parti iktidarının almış olduğu kararlardandır. Ne MHP, ne de ülkü ocakları bu oyunun figüranı olmayacaktır. " diye konuştu. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title