Haberler

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Uçar Açıklaması

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Uçar, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 186 kursta 3 bin 426 kursiyere eğitim verildiğini, yıl sonuna kadar 9 bin kursiyere ulaşmak istediklerini söyledi.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Uçar, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 186 kursta 3 bin 426 kursiyere eğitim verildiğini, yıl sonuna kadar 9 bin kursiyere ulaşmak istediklerini söyledi.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını, aynı hızla 2016 yılında da çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Geçen eğitim öğretim döneminde 356 kursta 6 bin 450 kursiyere hizmet verildiğini belirten Uçar, "2015-2016 eğitim öğretim döneminde 186 kursta 3 bin 426 kursiyere eğitim verildi. Yıl sonuna kadar 9 bin kursiyere ulaşmak istiyoruz" dedi.

Mesleki eğitim, aile eğitimi, spor, sağlık, müzik ve yabancı dil gibi birçok alanda kurs verildiğini anlatan Uçar, deri tablo yapımı, arı yetiştiriciliği, bahçe bakımı, bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar işletme, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçiliği, gümüş takı işlemeciliği, hasta kayıt kabul, hızlı klavye kullanımı, ön muhasebe, seramik biçimlendirme, sürü yönetimi, biçerdöver operatörlüğü, telkari, yönetici asistanlığı alanlarında kursları bulunduğunu kaydetti.

Engellilere yönelik de kurslar açtıklarını dile getiren Uçar, "13 kursumuzda 78 engelli vatandaşımıza hizmet vermekteyiz. Gölbaşı Kaymakamlığının yürüttüğü 'Disleksinin Farkındayım' projesi kapsamında 5 kursta 18 öğrenciye resim, kara kalem, bağlama, gitar ve koro kursları veriyoruz" diye konuştu.

Aile eğitimi ve baba destek kurslarının çok talep gördüğüne dikkati çeken Uçar, şöyle devam etti:

"Aile eğitimi kurslarımızda 164 bayana, baba destek eğitimi kurslarımızda da şu an için 46 babaya aile eğitimi destekleri vermekteyiz. Aynı zamanda kursiyerlerimiz kurumumuza geldiklerinde çocuklarının da hoşça vakit geçirmelerini sağlamak için çocuk bakım ve eğitimi sınıflarımızda çocuklarının da bakımı yapılmakta, etkinlikler düzenlenmekte. Bir nevi kursiyerlerimizin çocukları da anasınıfı eğitimi almaktadır."

Açık lise ve ortaokul iş ve işlemlerini yürüttüklerini bildiren Uçar, açık lise ve ortaokulda yaklaşık 3 bin öğrenciye hizmet verdiklerini, öğrencilerin kayıt, diploma ve kitap dağıtımı işlemlerinin müdürlüklerince yapıldığını anlattı. Aynı zamanda üç ilçenin koordinatörlüğünü yaptıklarına işaret eden Uçar, Şereflikoçhisar, Haymana ve Bala ilçelerinin kitap dağıtımı ve diploma işlemlerini yürüttüklerini söyledi.

Uçar, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında halk eğitim merkezinin "Beyaz Bayrak Ödülü" aldığının altını çizerek, "Bu konuda çok mutluyuz, gururluyuz. Kurumumuzda güzel kurslar olduğu gibi kursiyerlerimizin hijyen ve temizlik konusunda da daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title