Haberler

Gölbaşı Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Gölbaşı Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Gölbaşı Kent Konseyi, toplantıda, Atatürk Sahil Parkı'nın isminin Atatürk Sahil Kent Meydanı olarak değiştirilmesini önerdi.

Öneriye tepki gösteren CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek'in, "Sizi, Gölbaşı Meclisi'nin ve Gölbaşı halkının zeka düzeyini yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum" demesi üzerine, diğer meclis üyeleriyle Şimşek arasında tartışma çıktı.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Duran Özkan, Ercan Şimşek'in hakaret ettiğini ileri sürerek, "Kent Konseyi ve Belediye Meclisi'nin zeka düzeyinin düşük olduğunu ima ederek herkesi töhmet altında bıraktığını, özür dilemesi gerektiğini" söyledi.

Yeniden söz alan Şimşek, "Ben asla kimsenin zeka seviyesinin düşük olduğunu kastetmedim. Ben, Kent Konseyi'ndeki arkadaşlara bu kararı alırken, aslında yüksek olan Gölbaşı halkının ve Gölbaşı Belediyesi Meclisi'nin zeka seviyesini görmek istemediklerini anlatmak istedim" dedi.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise 35 temsilcinin "Atatürk Sahil Parkı" isminin "Atatürk Sahil Kent Meydanı" olarak değiştirilmesini istediğini, 3 temsilcinin istemediğini bildirdi.

Her türlü etkinliğin orada yapıldığını ve parkın bu nedenle zaten meydan özelliği kazandığını belirten Odabaşı, tartışmaları anlayamadığını söyledi.

MHP Grup sözcüsü Kadir Yanık da Kent Konseyi'nde birçok kurum ve kuruluşun temsilcisi olduğuna işaret ederek, "Bu temsilciler Gölbaşı halkını temsil etmiyor mu- Çoğunluğun sesi değil midir- Çoğunluk böyle bir öneri sunmuşsa uymak gerekmez mi-" ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Başkanı Murat Bölük, Şimşek'in açıklamalarının tüm üyelere saygısızlık olduğunu savunarak, böyle bir ithamı kabul etmediğini kaydetti.

Söz alan Gölbaşı Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı ve Kent Konseyi Üyesi İsa Ömercan, Şimşek'in söylediklerini eleştirerek, "Kent Konseyi kurulduğundan bugüne kadar Belediye Meclisi'ne ilk defa öneri de bulunmuştur. Kent Konseyi'nin toplumu ilgilendiren bir konuda belediye meclisine öneride bulunması kadar doğal bir şey yok. Bunun yadırganmasını anlayamadım. Bu konuşmayı Kent Konseyi toplantısında değerlendireceğiz. Kendisini özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Gölbaşı Belediyesi Ercan Şimşek Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title