Haberler

Göktaşının Derdi Bitmiyor! Vergiden Sonra Şimdi de 'Zekat' Tartışması Başladı

Güncelleme:

Bingöl'e düşen göktaşı parçaları ile ilgili vergi tartışmalarının sona ermesinin ardından şimdi de zekat tartışması gündeme geldi.

Bingöl'ün merkez Sarıçiçek köyüne 2 Eylül'de düşen göktaşı parçalarını toplayan vatandaşlar, bunları başta Rusya ve ABD'dekiler olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki bilim insanlarına satarak, gelir elde etti. Bir süre sonra, göktaşı satan vatandaşlardan vergi alınıp alınmayacağı konusu gündeme gelmeye başladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklama ile bu polemiğe son noktayı koydu ve vatandaşlardan göktaşı için vergi alınmayacağını açıkladı.

VERGİ BİTTİ, 'ZEKAT' BAŞLADI

Ancak tam vergi tartışmaları sona ermişken bu kez de 'zekat' tartışmaları gündeme gelmeye başladı. Bu polemiğe ise son noktayı Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Beki koydu.

"ZEKATA TABİ OLAN MADENLERİN KAPSAMINA GİRMİYOR"

Prof. Dr. Beki, İslam açısından belirli grupların zekata tabi olduğunu belirterek, "Bunlar ise 4-5 gruptur. Birincisi ticaret eşyası, ticarete konu olan her şey zekata tabidir. İkincisi hayvana tabidir. Tabiri caizse dört ayaklı olan ve eti yenen hayvanlar zekata tabidir. Üçüncüsü bazı meyveler ve hububatlardır. Diğer bir kısmı ise madenlerdir. Ancak madenlerde de sadece altın ve gümüş zekata tabi olur. 5'te 1'ini zekat vermek durumundasın. Bingöl'de yağan göktaşları ile ilgili de bu taşlar birinci derecede kimlik bakımından altın ve gümüş değildir. Zekata tabii olan madenlerin kapsamına girmiyor çünkü içinde altın ve gümüş elementi bulunmuyor." dedi.

"KENDİ İSTEKLERİ İLE VERİRLERSE..."

İsteyenlerin zekatını verebileceğini de ifade eden Prof. Dr. Beki, "Ancak bulanlar kendi istekleri ile zekat verirlerse bunun da dinen hiçbir sakıncası yoktur, hatta sevabı vardır. Zekatını veren insan Allah'a karşı şükrünü etmiş olur. Mükellefiyet açısından altın ve gümüş kapsamına girmediği için zekata tabi değildir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Mehmet Şimşek Eylül Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

osmaniyeli:

dogudakiler yaktıkları elektrigin bile parasını vermiyo bide kalkıp vergi veya zekatmı verecekler

16
2
yanıtYanıtla
Sedat:

Taş başına bunların geleceğini bilseydi. Atmosferi geçmezdi

16
0
yanıtYanıtla
yürü anca gidersinMobil-IOS:

Ulan insan olmayan yaratıklar adamlar ülkeyi soyup suvana cevirdiler birşey yok helal oluyor iki vatandaş gök taşı satıyordiye neymiş vergi zekat ulan haramdan insan ölseydi en başta tayip ve binali yıldırımın ogulları ölürdü ama sizler okadar malsınızki anlamassınız hadi otlanmaya

7
7
yanıtYanıtla
Burhan:

Siz sadece hakaret edin, en iyi yaptığınız şey bu. 50 yıldır iktidar olamamanın ezikliğini, 50 yıldır iktidar olamayacak zeka seviyenizin anormalliğini hakaretle giderin. . . daha çok muhafazakar iktidar görürsünüz. . . Tayyip 500 yıl yaşayın, 500 yıl iktidarda kalır çünkü sizin kafa yapınız iktidara uygun değil. Sadece hakarete uygun. . . Bunu sende biliyorsun da itiraf etmeye cesaretin yok. . . Zaten ülke yönetmeye de hiç cesaretiniz olmadı!!!

yanıt2
yanıt4
HADİ ORDAN:

YEME, İÇME, DİŞİNDEN TIRNAĞINDAN ARTIR, SONRA YAN GELİP YATANLARA ZEKAT DİYE DAĞIT.

2
8
yanıtYanıtla
vergimi uzaylıdan al len:

ne devlete ne başkasına zırnık vermeyin. . maliyeci gelirse uzaylıdan vergi al deyin sokmayın köşe. . zekat vsde vermeyin borcunuzu ödeyin yiyin ağalar

3
2
yanıtYanıtla
REMZİ:

bunlarda ne görmemiş insanlarmış be sanki çalışarak kazandın zekatını versen çokmu koyacak ayıptır

3
2
yanıtYanıtla
Bu neyin kafası?Mobil-ANDROID:

Ulen bir göktaşı düştü kel göründü. Bütün cahilliklerimizi yüzümüze vurdu. Bak elin Abdlisi,Rusu bilim için senden onu satın almaya geliyor sen de 3 kuruş için ne kadar gereksiz tartışma varsa yapıyorsun. Boş insanlar cumhuriyeti.

3
0
yanıtYanıtla
cvc:

yaa ne zengin olması ooff yaa . . . 2 tane taş bulup zenginmi olunuyoo

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title