Haberler

Gökçen'in Adı Kütüphanede Yaşatılıyor

Zeki Günay- Mehmet Bulut/gaziantep, (Dha)

Zeki GÜNAY- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, (DHA)

GAZİANTEP'te, bir marketten dondurma alırken buzdolabındaki elektrik akımına kapılarak yaşamını kaybeden 8 yaşındaki Gökçen Göçer'in ailesi, kızlarının adını okulunda kurdukları kütüphanede yaşatıyor.

26 Haziran 2006'da bir marketten dondurma almak isterken, buzdolabındaki elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Gökçen Göçer'in ailesi, kızlarının anısına, öğrenim gördüğü Mehmet Emin-Zekiye Üstünel İlköğretim Okulu'nda duvarında Gökçen'in fotoğrafının asılı olduğu, 4 bilgisayar ve 4 bin kitaptan oluşan kütüphane kurdu. Kütüphaneler Haftası nedeniyle okul kütüphanesinin açılışı için düzenlenen törende duygulu anlar yaşandı. Gökçen Göçer'in annesi Zeliha, babası Hasan ve babaannesi Sencer Göçer'in de katıldığı törende yakınları ve öğretmenleri gözyaşını tutamadı. Tören sırasında gözyaşına hakim olamayan Gökçen'in sınıf öğretmeni Serap Kaleoğlu da diğer öğretmenler tarafından teselli edildi. Öğrencilerin şiir okuyup halk oyunları gösterisi sunduğu törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman öğrencileri bu olaydan ders çıkararak, daha dikkatli olmaya çağırdı.

Hasan Göçer de kızının duyarsız kişilerin sebep olduğu bir kaza sonucu hayatını kaybettiğini kaydederek, ''Gökçen bizim için bir kibrit çaktı, biz de bunu meşaleye dönüştürmeye çalışıyoruz. Kızımızın adını bu kütüphanede yaşatarak onu aramızda hissediyoruz. Minik çocuklarımız etraflarında gördükleri en ufak aksaklıkları hemen büyüklerine bildirsin. Belki bizler duyarsız yetiştik ama çocuklarımız duyarsız yetişmesin. Bu toplumda çocuklar yok olmasın'' dedi.

Konuşmaların ardından 'Gökçen Göçer Kütüphanesi'nin açılışını, Zeliha ve Hasan Göçer çifti yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title