Haberler

Göçük Sonrası AEL'ye 670 İşçi Alınacak

Afşin- Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'ne 670 işçi alınacak.

Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde, özel sektöre ait kömür çıkarılan Çöllolar Havzası'nda, 1 kişişinin öldüğü, 9 kişinin enkaz altında kaldığı göçüğün ardından bu sahada kömür çıkarılamadığı için, yanındaki sahadan kömür çıkarmak üzere kamu kurumu olan Afşin- Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'ne 670 işçi alınacak.

Elektrik Üretim A. Ş. Genel Müdürü Halil Alış, Hazine Müsteşarlığı'ndan AEL İşletme Müdürlüğü için 527 kişilik kadro verildiğini, daha önce alımı iptal edilen 143 kişilik kadroyla birlikte toplam 670 işçi alınacağını söyledi. İşçi alımı için başvuruların kabulü, ilana çıkmak için ÖSYM ve Türkiye İş Kurumu ile yazışmalara başladıklarını bildiren Alış, haziran ayı sonlarında 670 kişilik personel için ilana çıkacaklarını söyledi. B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda, 6 Şubat'ta meydana gelen göçükten sonra santralın elektrik üretimi için ihtiyacı olan kömürün A Termik Santrali'nin kömür sahası olan AEL Kışlaköy Kömür İşletmesi'nden karşılanmasına karar verildiğini, bunun da iş yükünü artırdığını hatırlatan Alış, şöyle dedi:

"Bilindiği gibi Afşin-Elbistan B Termik Santrali'nin kömür havzası olan Çöllolar Kömür Sahası'ndaki göçüğün ardından santralin enerji üretimini sürdürebilmesi için kömürün AEL'den karşılanmasına karar verdik ve 4 Mart 2011 tarihi itibari ile AEL'den B Termik Santrali'ne kömür taşınmasına başladı. Kışlaköy Açık Kömür İşletmemiz A Termik Santrali'nin kömür sahası ve B Ünitesi'ne de kömür vermeye başlayınca iş gücü arttı. Biz de bunun üzerine personel alımı için Hazine Müsteşarlığı ile görüşmelere başladık. Yaptığımız görüşmeler neticesinde hazine AEL'ye 57'si mühendis, 14'ü memur, 70'i tekniker ve 386'sı teknisyen olmak üzere toplam 527 kişilik kadro verdi. Bilindiği gibi, 2010'da da yine AEL'ye alınması planlanan 143 kişilik kadro iptal edilmişti. Bu 143 kişi için yeniden ilana çıkmak, işçi sayısını artırmak için çalışmalarımız devam ediyordu. AEL'deki iş yükünün artması nedeniyle talep ettiğimiz ve hazineden onaylanan 527 kişilik kadroyla birlikte bu 143 kişiyi de alacağız. AEL'ye toplamda alacağımız işçi sayısı 670 kişi. 4 Mart 2011'den bu yana B Santrali'ne yaklaşık 2 milyon ton kömür verilmiş. AEL'nin iş gücü hemen hemen ikiye katladı. O nedenle işçileri bir an önce almak için çalışıyoruz. Bu kapsamda memurların alınması için ÖSYM ile işçilerin alınması için de İş-Kur ile yazışmalara başladık. Bir aksilik olmazsa haziran ayının sonu ya da temmuz ayının başlarında 670 kişilik kadro için ilan vereceğiz. "

- Kahramanmaraş / Afsin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title