Haberler

Göçük Davası Ertelendi

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda 11 kişinin hayatını kaybettiği 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükle ilgili olarak Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, ertelendi.

Afşin- Elbistan B Termik Santrali'ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası'nda 11 kişinin hayatını kaybettiği 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükle ilgili olarak Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, ertelendi.

Çöllolar Kömür Havzası'nda 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükte 11 mühendis ve işçi hayatını kaybederken, 9 kişinin cenazelerine ise yapılan tüm aramalara rağmen ulaşılamadı.

Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili olarak hazırlanan 72 sayfalık iddianameyi ve 37 klasörlük soruşturma evrakını inceleyen Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek 23 kişi hakkında dava açmıştı.

Bugün görülen davaya, toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan ve Kemal Elmas'ın yakınları ve avukatı ile tutuksuz yargılanan 23 sanıktan ikisi ve avukatları katılırken, mahkeme eksik evrakların tamamlanması amacıyla davayı erteledi.

Muhsin Koşan ve Kemal Elmas ailelerinin avukatı olan Sinan Ölker, davanın uzadığını ifade ederek, kararın bir an önce verilmesini istediklerini söyledi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür veren Çöllolar Kömür Sahası'nda meydana gelen ilk göçükte Yaşar Alkaya isimli işçi hayatını kaybederken, 4 gün sonra meydana gelen ikinci göçükte ise Ruşen Demir isimli işçinin cesedine ulaşılmış, Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz ile işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat ise toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalan 9 kişi, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Adnan Demir Elbistan Afşin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title