Haberler

Gmis Yönetiminden Hattat Enerji İşçileriyle Bir Araya Geldi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı İsa Mutlu ve Genel Sekreter Hakkı Arslan, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş’nin Amasra müessesinde çalışan maden işçileriyle bir araya geldi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı İsa Mutlu ve Genel Sekreter Hakkı Arslan, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş'nin Amasra müessesinde çalışan maden işçileriyle bir araya geldi.

GMİS Genel Başkanı İsa Mutlu ve Genel Sekreter Hakkı Arslan, Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş'nin Amasra müessesinde çalışan maden işçileriyle bir araya geldi. Ziyarette konuşan Arslan, sendika üyesi 500 işçinin aldığı grev kararının ardından Amasra'da faaliyet gösteren Hattat Enerji Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal'ın sendikaya yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Arslan, "HEMA şirketinin yetkilileri birilerinden bir şeyler kaçırırcasına Bartın yerel ve ulusal basından bir kısmını çağırmak suretiyle kendilerine göre kendi çıkar ve menfaatlerine göre basın açıklaması yapmışlar. Bu utanç verici bir olaydır. Maden işçisi ile örgütlü olduğu sendikanın arasını açarak insanları köle gibi çalıştırmayı mı amaçlıyorlar. Öyle bir şey düşünüyor ya da hayal ediyorlarsa bunda çok büyük bir yanılgı içerisindeler" dedi.

"Elimde dün akşam yapılan basın açıklamasının metinleri var. Şahsen okurken ben utandım" diyen Arslan, "Yalan olurda bu kadar yalan olmaz. Hiç mi Allah'tan korkunuz yok. Sendika sadece üye aidatı için işçiyi greve götürüyormuş. Basının huzurunda tüm işçi arkadaşlarıma soruyorum, çalıştığımız hak ettiğimiz ücreti alabiliyor muyuz? Hakkımızı alırsak grev diye bir düşüncemiz olabilir mi? 12 Eylül tarihinde yasa koyucu çift asgari ücret alacak dedi mi, yasa koyucunun çift asgari ücret açıklamasının ardından şirket bir ay çift asgari ücreti ödedi ardından çift asgari ücreti ödemeyeceğim diyerek maaşlarınızdan kesinti yapmaya başladı. Kesintilerin başladığı dönemde dönemin sendika yönetimi işverenle arkamızda bulunan idari binada 4 saat süren toplantının ardından sizlere yaptığı açıklamada, 'Şirketle anlaştık çift asgari ücret ödenecek artık maaşlarınızdan kesinti yapılmayacak' diye açıklama yaptı. Paraların kesintiye uğradığı ilk olayda adam gibi direnç göstermiş olsaydık başta sendika olmak üzere adam gibi tavır koysaydık bu parayı kesmeye ne Hattat'ın ne de Şenkal'in gücü yeterdi. Bu sendikanın üyesi, temsilcisi, şube başkanı ve yönetimi asla bu güne kadar satılık adam olmamıştır. ve bundan sonrada asla satılık olmayacaktır. Yukarıdaki adamı satın alan adam tabanı da satın almış demektir. HEMA şirketinin yetkilisi Sayın Selim Şenkal'e burada basının huzurunda sesleniyorum. Sendika kendisini düşünüyor demiş. Sayın Şenkal gel buraya işçi arkadaşlarımızın huzurunda ben çift asgari ücreti veriyorum dekontuna yansıtıyorum sosyal yardımları ilave ederek değil de toplu sözleşme görüşmesini bu dakikada imzalıyoruz. Fakat çeşitli manevralar ile ben çift asgari ücreti ödüyorum fakat avans olarak ödeyeceğim yarın keyfim geldiği zaman ben bu parayı keseceğim demeyeceğini kim garanti edecek. Kimseyi kırmak üzmek niyetinde olmadık. Ancak maden işçisi ile oynarsan seninle bizde oyun oynarız. Elimde bulunan gazete kupürlerini görüyorsunuz bu maden işçisi ile oynanan bir oyundur. Şoförü sondaj işçisini kaloriferciydi arayacaksın dilekçe verdirerek çalışmalarını isteyeceksin Allah'tan korkun şunu bilin ki biz burada asla grev kırıcılığı asla yaptırmayacağız."

"Şirketin yaptığı bu haksız uygulama nedeniyle sendika olarak Ereğli ikinci iş mahkemesine dava açtık" diyen Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ise, "Mahkeme kararına rağmen hala işçilerimize iki asgari ücret ödemeyen Hattat Holding yönetim kurulunun dün yaptığı basın açıklaması bizi derinden yaralamıştır. Bizlerin sendika olarak kamuoyuna ve çalışanlarımıza karşı sorumluluğumuz varsa onlarında kamuoyuna gerçekleri anlatma sorumlulukları var elerinde bulunan mahkeme kararına rağmen hala kamuoyunu yanıltarak mücadele etmeye çalışmaları anlamsızdır. Bütün bu belgeler ortada iken yapılan haksız uygulamalar sömürüler ortada iken sömürüyü yapanlar çıkıp da kamuoyunda sendika kendi menfaatleri için bu grevi yapıyor demek küstahça bir söylem ve alçaklıktır. Basına bu açıklamaları yapan insanlar yıllardır buradaki işçilerin sırtından maaş alıyor. Sizler sömürüldünüz sizler iki asgari ücretten mahrum olarak çalıştırıldınız bu açıklamaları yapanların maaşlarından kaç para kesildi. Biz bu güne kadar sendikanın menfaatini değil işçinin menfaatini düşündük. Başımız dik alnımız ak gezdik. Yaptıkları basın açıklaması ile işçi ile sendikayı karşı karşıya getirmek isteyen kişiler samimi ve dürüst olduklarını iddia ediyorlarsa çıkacaklar kamuoyu karşısında bu yanlış anlatımdan dolayı özür dileyecekler" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsa Mutlu Bartın Amasra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title