Haberler

'global Gelecek, Global İşbirliği' Kongresi Sona Erdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından Çeşme Altın Yunus Resort & Thermal Hotel'de düzenlenen 'Global Gelecek, Global İşbirliği Kongresi' sona erdi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafından Çeşme Altın Yunus Resort & Thermal Hotel'de düzenlenen 'Global Gelecek, Global İşbirliği Kongresi' sona erdi.

Yaklaşık 450 kişinin katıldığı kongrede Amerika'dan Avrupa Birliği'ne, Ortadoğu ve Körfez Bölgesi'nden Uzak Asya'ya kadar dünya gıda ve içecek sektörünün üst düzey yöneticileri, karar alıcıları ve düzenleyici kuruluşları biraraya geldi. Kongrede Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, FoodDrink Europe Başkanı Jesus Serafin Perez, TGDF Başkanı Şemsi Kopuz, 2007 Nobel Barış Ödülü sahibi Avrupa Akdeniz İklim Değişikliği Merkezi İklim Etkisi Bölümü Yöneticisi Prof. Dr. Riccardo Valantini, ILSI Avrupa Direktörü Nico van Bezlen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Dünya Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvar Daire Başkanı Mehmet Beykaya, Unilever Dünya Satın Alma Başkanı Marc Engel, ABD Tarım Bakanlığı (USDA) Dış Hizmetleri Birimi (OGA) Genel Müdür Yardımcısı Ralph Gifford, Kalkınma Bakanlığı DTP Tarım Dairesi Başkanı Mehmet Tarakçıoğlu, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Sağlık ve Beslenme Platformu Bilimsel Çalışmalar Başkan Yardımcısı Dr. Julian Stowell, Türk Diabet Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık ve Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş başta olmak üzere, kongre kapsamında gerçekleştirilen dört oturumda, 10'u yabancı 30'u Türk sektörün önde gelen 40 ismi konuşmacı ve katılımcı olarak yer aldı.

KONGRE 4 ANA BAŞLIKTA YAPILDI

Kongre, 'Sürdürülebilir Gıda Güvenliği, Tedarik ve Arzı', 'Sürdürülebilir Ticaret, Rekabet ve Etik', 'Beslenme, Sağlık, Tüketici ve Medya' ve 'Sürdürülebilir Çevre' olmak üzere dört ana başlıkta yapıldı. 'Sürdürülebilir Gıda Güvenliği' konulu oturumda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Şükrü Küçükşahin; 'Sürdürülebilir Ticaret, Rekabet ve Etik' konulu oturumda Prof. Dr. Adem Şahin ile Hürriyet Gazetesi Yazarı Erkan Çelebi; 'Beslenme, Sağlık, Tüketici ve Medya' konulu oturumda Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Seraceddin Çom ile Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Tanju Besler; 'Sürdürülebilir Çevre' konulu oturumda Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı ile Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker oturum başkanlığı yaptı.

Devletlerarası İklim Değişikliği Paneli'nde (IPCC) yapmış olduğu çalışmalardan dolayı 2007 yılında Nobel Barış Ödülü alan Avrupa-Akdeniz İklim Değişikliği Merkezi, İklim Etkisi Bölümü Yöneticisi Prof. Dr. Riccardo Valentini, 'Sürdürülebilir Çevre' konulu son oturumda bir sunum yaptı. Prof. Dr. Valentini, Barilla Gıda ve Beslenme Merkezi ile yaptığı çalışmaları anlattı. - İzmir / Çeşme

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title