Haberler

Giresun: Giresun'da Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Yönde Etkiliyor

Giresun ve Yöresinde Etkili Olan Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Yönde Etkiliyor.

Giresun ve yöresinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Kar yağışı nedeniyle Giresun kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetre, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaşırken, 402 köy yolu ulaşıma kapandı.

Giresun Valiliği'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle Giresun merkezde 51, Bulancak İlçesi'nde 59, Piraziz İlçesi'nde 19, Keşap İlçesi'nde 41, Dereli İlçesi'nde 30, Tirebolu İlçesi'nde 42, Espiye İlçesi'nde 28, Görele İlçesi'nde 50, Eynesil İlçesi'nde 12, Çanakçı İlçesi'nde 15, Güce İlçesi'nde 15, Doğanket İlçesi'nde 9, Alucra İlçesi'nde 3 ve Yağlıdere İlçesi'nde de 28 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için 44 ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Giresun'un iç kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile bağlantısını sağlayan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Karayolu 2 bin 220 rakımlı Eğribel Geçidi'nde ulaşım, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sağlanamıyor. Bölgede etkili olan yoğun kar ve tipi sonucu görüş mesafesi sıfıra kadar düşerken, kar kalınlığının bölgede 1 metreyi geçtiği öğrenildi. Bölgede etkilin olan kar ve tipinin sona ermesinin ardından yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Kar yağışı enerji nakil hatlarında da hasara neden oldu. Enerji nakil hatlarında oluşan arızalar nedeniyle Çanakçı İlçesi, buraya bağlı Karabörk Beldesi ve Espiye İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Beldesi, Görele İlçesi'ne bağlı Köprübaşı ve Aydınlar beldeleri ile il genelinde 80 köye elektrik verilemiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title