Haberler

Giresun Devlet Hastanesi'nde, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri İçin Koridor Açıldı

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Görev Yapan Bazı Öğretim Üyeleri İçin Giresun Prof

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan bazı öğretim üyeleri için Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi içinde oluşturulan koridor, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene, AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekilleri Ali Temür, Hacı Hasan Sönmez, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Bal, il genel meclisi üyeleri ve AK Parti yöneticileri katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, açılışta yaptığı konuşmada, tıp fakültesi olarak düzenlenmesi planlanan eski Kale Devlet Hastanesi'nin uygun olmayışı nedeniyle yeni bir bina yapılacağını söyledi.

Canikli, yeni fakülte binası tamamlanıncaya kadar öğretim üyeleri için Devlet Hastanesi bünyesinde bir koridor oluşturulduğunu, bunun faaliyete geçmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

Giresun'un geleceği açısından daha kaliteli sağlık hizmetlerinin verilebilmesi için tıp fakültesinin büyük önemi olduğuna değinen Canikli, 'Gelişen illere baktığımızda tıp fakülteleri bu anlamda önemli görevler yürütmüştür. Artık Giresun'daki hastalarımızın hastalığının türü ne olursa olsun burada tedavi edilmesi, başka illere gitmemesi hedefine mutlaka ulaşmalıyız. Bu nedenle tıp fakültesinin bütün branşlarıyla hizmet verecek bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Bu yönde gayretlerimiz hızla sürüyor. Yeni hastane binası için 10 milyon lira, buna ilave olarak 3 milyon lira ve eğitim binası için de 5 milyon lira kaynak sağlandı. Para konusunda sıkıntımız yok' dedi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ise, Giresun Üniversitesinin genç ve yeni bir üniversite olduğunu, bünyesinde 7 fakülte, 11 yüksek okul, 1 konservatuvar bulunduğunu söyledi.

Can, güzel sanatlar, tıp ve iletişim fakültelerinin henüz kuruluşlarını tamamlayamadığına değinerek, 'Bu noktada özellikle tıp fakültesini öne almak istiyoruz. Araştırma hastanemizin biran önce kadrolarını oluşturup fakültemizi faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Tıp fakültelerinin üniversitelerin gelişiminde motor görevi görmesinin yanı sıra kentin hayat kalitesinin artırılması açısından da son derece önemli olduğunu anlatan Can, şöyle konuştu:

'Bizim için tıp fakültemiz çok önemli. Fakültemiz ilk öğrencilerini 2008-2009 eğitim öğretim yılında aldı. Halen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim gören 1, 2 ve 3. sınıflarımız var. Önümüzdeki yıl inşallah yeni öğrencilerimizi Giresun'da başlatacağız. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Tıp fakültesi öğretim üyeleri diğer öğretim üyeleriyle mukayese edildiğinde hastanenin döner sermayesinden ücret almaları dolayısıyla yüksek gelire sahipler. Burada hastanemiz olmayınca öğretim üyesi sorunu da yaşıyorduk. Buna da geçici bir çözüm olarak isteyen hocalarımızı devlet hastanesinde görevlendirdik. Yeni hocalarımızla birlikte sayımız artacaktır. Yakın gelecekte müstakil eğitim binamızı inşa ederek fakültemizi faaliyete geçireceğimizi umut ediyoruz. Bu konuda bizlere destek veren milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.'

Daha sonra 2 profesör ve 1 yardımcı doçentin görev yapacağı koridorun açılışı yapılarak, hizmet yerleri gezildi.

(GL-MKU-ÜNS) - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title