Haberler

Giresun'da İnşaatı Devam Eden Eğribel Tüneli'nin Sembolik Temeli Atıldı

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi Asarcık köyünde bir süre önce yapımına başlanan Eğribel tüneli için, tünelin çıkış ağzı olan Dereli İlçesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla sembolik olarak temel atıldı.

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi Asarcık köyünde bir süre önce yapımına başlanan Eğribel tüneli için, tünelin çıkış ağzı olan Dereli İlçesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin katılımıyla sembolik olarak temel atıldı.

Dereli'nin Tamdere köyünde düzenlenen törene Bakan Canikli'nin yanı sıra Giresun Valisi Hasan Karahan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Adem Tatlı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, Karayolları Genel Müdürü, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan ve tünel ile ilgili bilgiler veren Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, 2 bin 200 rakımlı Eğribel geçidinin kış mevsiminde hayatı olumsuz etkilediğini belirterek, bakım ekiplerinin de çoğu zaman etkisiz kalması nedeniyle yolun ulaşıma kapalı kaldığını söyledi. Eğribel tünelinin devreye girmesiyle ulaşımın kesintisiz olarak sağlanacağını ifade eden Turan, "Tamamlandığında Ovit ve Kırık tünellerinden sonra 5 bin 909 metre uzunluğuyla ülkemizin en uzun üçüncü tüneli olacak. Tünelin tamamlanmasıyla rakım girişte 1860, çıkışta ise 1700 metreye inecek. Böylece yılın tamamında ulaşım sağlanacak" dedi.

Törende yaptığı konuşmada muhalefete yüklenen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ise, daha sonra bölgede yaşadığı bir anısını anlattı. Eğiribel'in geçit vermediğini kaydeden Canikli, geçen yıl 30 Mart seçimlerinden sonra Alucra'dan Giresun'a dönerken Eğribel yakınlarında yolda kaldıklarını anlattı, "Araçlarla çekilerek zirveye çıkabildik. Burada kar altında kaybolmuş bir binaya girdik. Greyderler yolu zor şartlarda açtı da Giresun'a inebildik" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, halen Şebinkarahisar'ın Asarcık köyünde devam eden tünel çalışmasının sembolik olarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Bakan Canikli, daha önce sivil toplum örgütlerinin tünel yapımına yönelik eleştiri amacıyla bu mevkide kazma ve kürekle temel attığını hatırlattı, bu nedenle törenin burada gerçekleştiğini söyledi. Tören, üzerinde muhalefet yazılı balonların uçurulmasıyla sona erdi.

Dereli-Şebinkarahisar-Suşehri arasındaki yolların tamamını kapsayan projenin ilk etabı olan ve 5 bin 909 metre uzunluğunda çift tüp olarak yapılacak Eğribel tüneli yaklaşık 3 yılda bitirilecek. Eğribel tünellerinin devamı olan yaklaşık 5 bin metre uzunluğundaki Pınarlar tünellerinin yapılmasıyla birlikte 118 kilometre olan Şebinkarahisar-Giresun yolu 89 kilometreye düşecek. Eğribel tüneli tamamlandığında Türkiye'nin en uzun 3'ncü tüneli olacak. - Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Şebinkarahisar Giresun Dereli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

HİKMET OKUYAR:

'''' EĞRİBELE TÜNEL İSTİYORUZ HEMEN ŞİMDİ. . . HİKMET OKUYAR '''' DEDİĞİMİZDE MİLYONLARCA İMZA DESTEĞİ İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KAMPANYAMIZA SÜPER DESTEK VEREN CANLARIMIZA TEŞEKKÜRLER. . . . . BAKANIMIZ BİNALİ YILDIRIM İLE MÜSTEŞARIMIZ M. HABİP SOLUK BEĞ''E BAKANLIK EKEBİNE BU PROJEYE GÖNÜL VERENLERE. . YENİ UFUKLARI İYİ GÖRENLERE SELAM OLSUN. .

3
0
yanıtYanıtla
İbrahim tatarmobilWeb@haberler.com:

Bölgemize ve uluslara hayırlı olur inşallah

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title