Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Isparta'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Isparta'nın Gelendost ilçesinde devlet ve vatandaş işbirliğiyle yapılan 5 bin tonluk soğuk hava deposunun açılışını gerçekleştirdi.

Eker, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Isparta'ya kendi dönemlerinde önemli hizmetler verildiğini belirtti. Isparta'daki çiftçilere bu yıl 28 milyon lira destek sağlandığını kaydeden Eker, çiftçilerin bu destekleri verimli olarak kullandıklarını söyledi.

Isparta'nın elma kenti olduğunu ifade eden Bakan Eker, Isparta'ya AK Parti iktidarı boyunca 28 bin 300 tonluk soğuk hava deposu kazandırıldığını dile getirdi.

Isparta'nın tarım alanındaki üretimiyle Türkiye ekonomisine de önemli katkıları bulunduğunu anlatan Bakan Eker, Bakanlıkça verilen desteklerin devam edeceğini bildirdi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz da törende yaptığı konuşmada, Türkiye'deki elma üretiminin yüzde 21'ini Isparta'nın gerçekleştirdiğini ve tarım alanında Isparta'nın oldukça faal olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, 5 bin ton kapasiteli soğuk hava deposunun açılışını yaptı.

-30 aileye 6'şar büyükbaş hayvan dağıtıldı-

Bakan Eker, daha sonra Senirkent ilçesine geçerek, Büyükkabaca beldesinde 30 aileye 6'şar büyükbaş hayvan dağıtım törenine katıldı.

Türkiye'nin tarım hasılasının son 8 yılda büyük atılımlar yaptığını dile getiren Eker, Türkiye'nin tarım alanında 190 ülke arasında 7'nci sıraya kadar yükseldiğini bildirdi.

Törende Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Bakan Eker'e, Isparta tarımına verdiği desteklerden dolayı plaket verdi.

Bakan Eker, törenden sonra Isparta'dan kara yoluyla Ankara'ya hareket etti.

- ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title