Haberler

Gezici Tır Tiyatrosu Yollarda

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Şehir Tiyatroları'nın hayata geçirdiği Gezici Tır Tiyatrosu köylerde sahne almaya devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından hayata geçirilen Gezici Tır Tiyatrosu "Yusufçuk" isimli oyunla köylerde sahne almaya devam ediyor. Yaz sezonu boyunca devam eden uygulama vatandaşların da yoğun ilgisi ile karşılanıyor.

YUSUFÇUK OYUNU

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Kocaeli'nin en ücra bölgelerine kadar ulaşan Gezici Tır Tiyatrosu tiyatroya gitme olanağı bulunmayan vatandaşlara hizmet veriyor. Tiyatro sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması amacı ile hizmet veren Tır Tiyatrosu Yusufçuk adlı oyunla köylerde sahne alıyor.

KÖYLERİNDE TİYATRO İZLİYORLAR

Evlerinin, okullarının önünde tiyatro izleme olanağına kavuşan vatandaşlar yapılan hizmetten çok memnun. Daha önce tiyatroya gidemeyen vatandaşlar Gezici Tır Tiyatrosu ile çok güzel zaman geçirdiklerini ifade ediyor. Tır Tiyatrosu yaz boyunca vatandaşlara hizmet veriyor.

YUSUF, UPUZUN YOLLARDA NELER BULACAK ACABA?

Babasının yarım bıraktığı işi tamamlamak için yola çıkan ve Çin'e kadar uzanan yolculuğu boyunca farklı coğrafyalarda farklı kültürler tanıyacak olan Yusuf oğlanın serüvenini eğlenceli bir dille aktaran oyunun yönetmenliğini Fatih Sevdi yapıyor.

Volkan Dinç'in yazdığı zengin folklorik motifler taşıyan oyunun Sanat Danışmanlığında Eylem Tanrıver Varlı, Hareket Düzeninde ise Ferdi Yıldız görev alıyor. Işık Tasarımda Yaşar Demirkıran, Ses Tasarımında Mehmet Cebe, Dekor-Kostüm tasarımda ise Adnan Yılmaz'ın yer aldığı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Aytek Mete Elgün, Emel Pala, Ferdi Yıldız, Işık Öztorun, Pınar Ünsal, Seçil Mutlu ve Volkan Dinç rol alıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title