Haberler

Gezende'de Renkli Erik Festivali

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Gezende Köyü Bardat Yaylası ve Bardat Pazarını Kalkındırma, Güzelleştirme, Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile Gezende Köy Muhtarlığı tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Geleneksel Gezende Köyü Erik Festivali' renkli...

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Gezende Köyü Bardat Yaylası ve Bardat Pazarını Kalkındırma, Güzelleştirme, Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile Gezende Köy Muhtarlığı tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Geleneksel Gezende Köyü Erik Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. 2 gün süren festivalde vatandaşlar, doğal yetiştirilen eriklerin tadına bol bol bakma imkanı buldu.

Gezende Köyü Festival Alanı'nda gerçekleştirilen festivalde köylüler ürettikleri erikleri görücüye çıkardı. Festivalin açılışında konuşan Dernek Başkanı Mehmet Öz, davetlerine katılan herkese teşekkür ederek, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Erik Festivali'nin bu yıl 6.'sını düzenliyoruz. Amacımız uzaktaki, yakındaki köylülerimizi festival dolayısıyla bir araya getirmek, yine köyümüzde ürettiğimiz eriklerin kalitesini yükseltmek ve pazar bulmaktır. Bu festivalin yapılmasında desteklerini esirgemeyen başta ilçe Kaymakamımız Sayın Tekin Dündar Bey'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Köy muhtarı Meral Çelik ise festivaldeki amaçlarının köylüleri bir araya getirmek, daha kalitesi erik yetiştirmek ve ürünlerine pazar bulmak olduğunu belirtti. Bu yıl erikleri makul fiyata satmaya başladıklarını vurgulayan Çelik, "Yıllık ortalama bin ton erik üreten köylülerimiz bu yıl kilosu 3 ile 5 TL arasında eriklerini satıyorlar. Ayrıca eriğin para etmesinin yanında işçilik hususunda da vatandaşlarımız 30 ile 35 TL arasında yevmiye alarak bütçelerine katkıda bulunmaktadırlar. Ama eriğin bu derece para ettiği bir dönemde işçi yevmiyesinin düşük olması da işin başka bir boyutu. Köylülerimiz eriğini çoğunlukla Mersin ve Adana sebze ve meyve halinin yanında, Mut halinde değerlendirmeleri de gelecek yıllar için umut vaat etmektedir. Ama en büyük sorun ulaşım zorluğu olduğu için köylülerimiz biraz zorlanmaktadırlar. Temennimiz gelecek yıllarda da eriğin en iyi şekilde değerlendirilmesidir" dedi.

Çelik, festivallerin bir amacının da tanıtım olduğunu ifade ederek, gelecek yıllarda yapılacak festivallerin önceden daha çok tanımının yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gülnar Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title