Haberler

Gesob Başkanı Kara:

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, 'Kamuya Ait Dolgu Alanlarının Kamu Tarafından Sağlıklı Bir Şekilde Kullanılmasının Sağlanması Herkesin Vazifesidir' Dedi.

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, 'Kamuya ait dolgu alanlarının kamu tarafından sağlıklı bir şekilde kullanılmasının sağlanması herkesin vazifesidir' dedi.

Kara, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Toplantı Salonunda, Giresun Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile düzenlenen 'Sahil Dolgu Alanlarının Kullanım Hakkı' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, kent halkının sosyal etkinliğini sağlayan, kent kültürünün önemli bir parçası olan kıyı park alanlarının, yapımı uzun yıllar süren Karadeniz Sahil Yolu Projesi'nin hayata geçmesiyle yok olduğunu, kentin deniz ve kıyı ile olan ilişkisinin koptuğunu söyledi.

Sahil dolgu alanlarının kullanım hakkının belediyeye verilmesinin şehir için çok önemli olduğunu ifade eden Kara, 'Şu anda mevcut kullanıma açılan Kumyalı Cumhuriyet Parkı, kullanıma açılması beklenen Hacı Hüseyin ve Hükümet Konağı önündeki dolgu alanları, kent halkının ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda Karayolları tarafından oluşturulmuştur, ancak geçen zaman içinde bu dolgu alanlarını kapsayan Kıyı İmar planları, karayolu yapımına başlamadan önce yapılması ve onaylatılması gerekirken halen tamamlanmamış ve bu dolgu alanlarının kullanımını ve uygulanmasının gecikmesine sebep olmuştur' diye konuştu.

Kara, Başbakanlık genelgesinin ilgili hükmüne göre karayolunun geçmesi sebebiyle oluşan dolgu alanlarının Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Giresun Belediyesine tahsis edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Ancak Milli Emlak Müdürlüğü taraflar arasındaki sözleşme hükümlerini gerekçe göstererek sözleşmeyi tek taraflı feshetmiştir. Milli Emlak Müdürlüğü'nün bu alanları ne zaman ve nasıl düzenleyeceği belli değildir. Emsalimiz şehirlerde de olduğu gibi bu alanların belediyeler tarafından projelendirilerek düzenlenmesi esastır. Belirsizliği beraberinde getiren bu süreç bu alanlar üzerindeki projelerinde hayata geçmesine engel olacak ve bu alanlardaki yatırımları sekteye uğratacaktır.'

Meselenin çözümü aşamasında Giresun halkının ortak çıkarları doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Kara, şöyle devam etti:

'Kamuya ait dolgu alanlarının kamu tarafından sağlıklı bir şekilde kullanılmasının sağlanması herkesin vazifesidir. Ancak yaşanan süreçte bu olayın yargıya intikal etmesi halinde bu alanların reaktif amaçlı düzenlenerek kamunun hizmetine sunulması yakın bir zamanda mümkün görünmemektedir. Bu noktada en büyük kayıp Giresun'un ve Giresun halkının olacaktır. Ordu-Giresun havaalanı, Eğribel tüneli gibi birlik ve beraberlik sağlayarak çözdüğümüz birçok konuda olduğu gibi konunun çözülmesi için iktidar milletvekillerimizden Grup Başkan Vekili Sayın Nurettin Canikli, Ali Temür, Hacı Hasan Sönmez ve AK Parti il teşkilatının da desteğini talep ederek olay yargıya intikal etmeden önce iptal edilen protokolün yeniden iyileştirilerek yenilenmesini ve bahsi geçen alanların Giresun Belediyesine tekrar tahsis edilmesini, Giresun halkının ortak çıkarları doğrultusunda talep ediyoruz.'

(SZ-DLK-MHD) - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title