Haberler

Genel Enerji ile İngiliz Heritage Oil Arasında Dev Ortaklık

Çukurova Grubu'nun Çoğunluk Hissesine Sahip Olduğu Genel Enerji, İngiliz Petrol Şirketi Heritage Oil Ltd. ile Petrol Arama ve Üretim Şirketi Kurdu.

Çukurova Grubu’nun çoğunluk hissesine sahip olduğu Genel Enerji, İngiliz petrol şirketi Heritage Oil Ltd. ile petrol arama ve üretim şirketi kurdu.

Genel Enerji ve Heritage Oil Ltd. ortak petrol arama ve üretim şirketi oluşturmak için  “İyi Niyet Anlaşması” (memorandum of understanding) imzaladı.

Bağlayıcılığı olmayan ancak ortaklık için bazı koşulların yerine getirilmesini öngören anlaşmaya göre, kurulacak yeni şirketin hisse dağılımı yüzde 50 Genel Enerji, yüzde 50 Heritage olarak gerçekleştirilecek. Adı HeritaGE Oil plc olarak belirlenen şirketin öncelikli hedefi, Kuzey Irak’taki Taq Taq, Tawke ve Miran sahalarını geliştirerek petrol üretimi artırmak ve petrolünü Kerkük –Ceyhan boru hattından uluslararası pazarlara ulaştırmak.

Çukurova Grubu’nun çoğunluk hissesine sahip olduğu Genel Enerji, Londra Borsa’sında işlem gören İngiliz petrol şirketi Heritage Oil Ltd. ile “İyi Niyet Anlaşması” (Memorandum of Understanding) imzaladı. İmzalanan anlaşma ortak bir arama ve üretim şirketi oluşturmayı hedefliyor. Bağlayıcılığı olmayan ve bazı koşulların yerine getirilmesini ön gören anlaşmaya ilişkin görüşmelerin 30 Eylül 2009 tarihine kadar sonuçlandırılmasını hedefleniyor.

EŞİT ORTAKLIK

İyi Niyet Anlaşması çerçevesinde iki şirketin eşit ortaklığı ile kurulacak olan yeni şirketin adı ise HeritaGE Oil plc. olup yönetim kuruluna Genel Enerji ve Heritage Oil’den eşit sayıda üye atanacak. Büyük bir arama ve üretim şirketine dönüşmesi hedeflenen HeritaGE, muhtemelen Main Board of London- FTSE 100’ de kayıtlı olacak.

ÖNCELİK IRAK PETROLÜ

HeritaGE şirketi öncelikli olarak, Kuzey Irak’taki Taq Taq, Tawke ve Miran sahalarını geliştirerek üretimi artıracak ve petrolü Kerkük – Ceyhan Boru hattı üzerinden uluslararası pazarlara ihraç edecek. HeritaGE’in ikinci önceliği Uganda’da keşif yapılan sahaların geliştirilmesine vereceği belirtildi.

Heritage ile yaptıkları iyi niyet anlaşmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Genel Enerji CEO’su Mehmet Sepil, “Muhtemel birleşmenin gerçekleşmesi sonrası; güçlü bir finansal yapısı olan uluslararası pazarlara daha kolay girme imkânını elde eden yeni bir şirket kurulmuş olacak. HeritaGE, uluslararası deneyimi ile farklı coğrafyalarda yatırım olanakları yaratan ve büyüyen bir şirket yapısı ile ortaklarına önemli kazançlar sağlayacak” dedi.

Genel Enerji ikisi petrol üreten saha olmak üzere Kuzey Irak’ta 7 adet ruhsata sahip. Heritage ise Rusya’da bir üreten ruhsatın yanı sıra Uganda, Kuzey Irak, Kongo Cumhuriyeti, Malta, Pakistan, Tanzanya ve Mali de arama ruhsatlarına sahip.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title