Haberler

Gençlik Yürüyüşü Artıs Dağına Yapıldı

Vali Karaloğlu, 3 bin kişiyle Artosa yürüdü

Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Havzası'nın Türkiye'nin en güzel dağlarını içinde barındıran havzalardan biri olduğunu belirterek "Biz istiyoruz ki bu dağlarda, gençlerimiz kaynaşsın, gençlerimiz kardeş olsun, gençlerimiz dost olsun, bu dağlarda sevgi hakim olsun. Bu dağlarda kardeşlik hakim olsun. Bu dağlarda hoşgörü hakim olsun. Bu dağlarda nefret olmasın, bu dağlarda kin olmasın. Bu dağlarda gözyaşı olmasın istiyoruz" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Van'ın Gevaş İlçesi'nde bulunan 3537 rakımlı Artos dağına tırmanış ve yürüyüş düzenlendi. Van Patika Doğa Spor Kulübü'nün organize ettiği ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 120 dağcı da Artos dağının zirvesine sabah 06:30'da bir tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanışa Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve NTV Temsilcisi Fatih Sevinç, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Murat Çağlar ve Anadolu Ajansı Muhabiri Ali İhsan Öztürk'te dağcılarla birlikte zirve yaptı.

Gençlik Yürüyüşü ise Artos dağına yapıldı. Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Yardımcıları Meral Demirbaş, Atay Uslu, Murat Uzunparmak, Nurullah Ertaş, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, Akdamar Belde Belediye Başkanı Ferdi Şeker, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Yardımcısı Ramazan Gökdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşla birlikte tırmanışa geçti. Yaklaşık 25 dakika yürüyerek 1500 rakımlı bölgeye geldi. Karaloğlu ve beraberindekiler buraya kurulan çadırda etkinlikleri takip etti.

-"BU DAĞLARDA SEVGİ VE HOŞGÖRÜ HAKİM OLSUN"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye gelen Vali Karaloğlu, bir konuşma yaptı. Karaloğlu, Van Havzası'nın Türkiye'nin en güzel dağlarını içerisinde barındıran bir havza olduğunu belirtti. Şuanda bulundukları yükseklikte Artos dağının güzelliklerinin seyretmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Karaloğlu, "Ve biz istiyoruz ki bu dağlarda, gençlerimiz gelsin dağcılık sporuyla ilgilensin, bu dağlara tırmansınlar. Bu dağlarda gençlerimiz kaynaşsın, gençlerimiz kardeş olsun, gençlerimiz dost olsun istiyoruz. Biz istiyoruz ki bu dağlarda sevgi hakim olsun. Bu dağlarda kardeşlik hakim olsun. Bu dağlarda hoşgörü hakim olsun. Bu dağlarda nefret olmasın, bu dağlarda kin olmasın. Bu dağlarda gözyaşı olmasın istiyoruz. Onun için bugün Artos'dayız" dedi.

Gençlere de önemli tavsiyelerde bulunan Karaloğlu, şunları kaydetti:"Ben bütün gençlerimizin gençlik haftalarını kutluyorum. Onlara şunu söylüyorum. 'Bu güzel ülkenin, bu güzel milletin geleceği için çok çalışmanız lazım. Çok gayret etmeniz lazım. Mutlaka ülkemizi milletimizi, geleceğe daha güçlü bir şekilde, milletimizi daha müreffeh bir ortama taşımamız gerekir. Bugün şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DAĞCILARDAN VALİ KARALOĞLU'NA 'KAR' VE ÇİÇEK

Sabah erken saatlerde 3537 rakımlı Artos'un zirvesine yorucu bir tırmanış gerçekleştiren bir grup dağcı beraberinde götürdükleri termosun içerisine bıraktıkları 'kar' ve dağdan topladıkları çiçekleri Vali Münir Karaloğlu'na takdim etti. Karaloğlu da avucuna aldığı kar'dan tadımlık yiyerek, beraberindeki protokole de ikram etti. Karaloğlu dağcılarla da tek tek tokalaşarak, bu etkinliğe katılmalarından dolayı tebrik etti. Karaloğlu, ayrıca Artos'un zirvesinde çekilen fotoğraflara da Anadolu Ajansı Muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün makinesinden Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'le birlikte baktı.

Bu arada Türk Hava Kurumu'na (THK) bağlı pilotlarda Artos'un 2 rakımlı tepesinde paraşüt gösterisi yaptı.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE TÜRKÜLERLE HALAY ÇEKİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından Vali Karaloğlu, protokolle birlikte Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti. Öğrencilerin çuval ve öğretmenlerin ise yumurta taşıma yarışması ilgiyle izlendi. İl Özel İdaresi tarafından şenliğe katılan yaklaşık 3 bin kişiye öğle yemeğinde menü olarak kavurma pilav, tatlı,cacık ikram edildi. Van Valiliği tarafından Gençlik Yürüyüşü'ne katılan 3 bin kişiye özel baskılı tişört ve şapka dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title