Haberler

Gençlik Haftası

Malatya'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle düzenlenen Gençlik Haftası'nın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle düzenlenen Gençlik Haftası'nın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, Kışla Caddesi'nde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Fındıklı, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Gençlik Haftası kutlamalarına çelenk sunma töreniyle başladıklarını söyledi.

Atatürk'ün milli mücadeleyi 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığını, kurtuluş mücadelesinin Anadolu'ya yayılarak yurdun düşman işgalinden kurtarıldığını hatırlatan Fındıklı, şöyle devam etti:

"19 Mayıs gençlere armağan edilmiştir. Ancak bilmeliyiz ki o gün ülkemizi dört bir yandan kuşatan düşman bugün yine ülkemize bu defa taşeronu PKK ve benzeri örgütlerle saldırmaktadır. Bu nedenle son yıllarda şiddetini artıran bu terör örgütünün hain saldırılarına karşı muhteşem bir karşılık veren, adeta destan yazan ve son hain temizleninceye kadar mücadeleyi sürdüren asker, polis, korucu tüm güvenlik güçlerimize Allah'tan yakın zamanda muzafferiyetler dileriz. Ayrıca tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, gazilerimize ise sağlık, sıhhat ve mutlular diliyoruz."

Fındıklı, şehit cenazelerinin gölgesinde bayram kutlamanın zor olduğunu, bu nedenle programların eğlence kısımlarının Valilik tarafından iptal edildiğini diğer programların ise 19 Mayıs'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Çelenk sunma törenine idareci, antrenör, sporcu ve öğrenciler de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Fındıklı 19 Mayıs Malatya Güncel Haberler

title