Haberler

"Genç Yetenekler Müzik Yarışması" Finali Yapıldı

Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Genç Yetenekler Müzik Yarışması" finali yapıldı.

Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen "Genç Yetenekler Müzik Yarışması" finali yapıldı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki finale, Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin ve İbrahim Süha Karaboran, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ve çok sayıda davetli katıldı.

Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Naki Kavak yarışmadan önce yaptığı konuşmada, düzenlemiş oldukları genç yetenekler müzik yarışması ile bir nebze de olsa Nevşehir'in eğitimdeki hedefine katkı yapmayı düşündüklerini söyledi.

Sahneye çıkacak olan 10 öğrencinin ve daha kendisine ulaşılmasını bekleyen pek çok yetenekli çocukların aslında ülkenin en büyük teminatı olduğunu belirten Kavak, yarışmada emeği geçen ve sponsor olan kuruluşlara teşekkür etti.

Kavak'ın konuşmasının ardından finale kalan 10 yarışmacı, performanslarını sergiledi ve Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünden ve farklı okulların müzik öğretmenlerinden oluşan jüri, yarışmacıların performanslarını değerlendirerek sıralama yaptı.

Buna göre "Genç Yetenekler Müzik Yarışması" finalinde birinciliği H. Lütfi Pamukçu İlköğretim Okulu'ndan İrem Karaca, ikinciliği Damat İbrahim Paşa İlköğretim Okulu'ndan Sena Bahadır, üçüncülüğü 100. Yıl Ülfet Başer İlköğretim Okulu'ndan Esra Elma elde etti. Birinci olan Karaca'nın ise gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Dereceye girenlere ödüllerini Vali Yardımcısı Keskin verirken finale katılan her yarışmacıya yarışmanın sponsorlarından Kapadokya Form Alışveriş Merkezi'nin aldığı orglar, Vali Yardımcısı Karaboran tarafından verildi.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Keskin Süha Karaboran Kapadokya Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title