Haberler

Genç Girişimcilerin Yenilikçi Ürünleri Yarıştı!

Güncelleme:

TED Aliağa Koleji öğrencileri birinci olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gezi kazandı.

Türk Eğitim Derneği'nin Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği desteği ile bu yıl dördüncüsünü yürüttüğü "Genç İnovatif Girişimcilik Projesi" kapsamında 63 okuldan 315 öğrencinin kurduğu 63 sanal şirket daha önce üretilmemiş ve/veya üretilmiş ürün üzerinde yaptıkları yenilikçi gelişmeleriyle yarıştı. Arkadaş adlı sanal şirketle yarışan TED Aliağa Koleji öğrencileri birinci olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gezi kazandı.

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği'nin gençlerin yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimcilik yeteneklerini artırmak için geliştirdiği "Genç İnovatif Girişimcilik Projesi" Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği finansmanı ile bu yıl dördüncü kez düzenlendi. Proje kapsamında 9. ve 10. sınıflarda eğitim gören öğrenciler sanal şirketler kurup iş planlarını hazırlayarak inovatif ürünlerini geliştirdi ve bu ürünler "Genç İnovatif Girişimcilik Fuarı 4"'te sergilendi.

Fuarda sergilenen ürünler arasından Arkadaş adlı sanal şirketle yarışan TED Aliağa Koleji öğrencileri birinci, Salvator adlı sanal şirketle yarışan Denizli Anadolu Lisesi öğrencileri ikinci, Ares adlı sanal şirketle yarışan Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri üçüncü, Hayal Ortakları adlı sanal şirketle yarışan TED Ankara Koleji öğrencileri dördüncü, Alaz adlı sanal şirketle yarışan Gaziantep Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri beşinci ve Armadillo adlı sanal şirketle yarışan Diyarbakır Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi öğrencileri altıncı oldu.

Öğrencilerin yenilikçi ürünlerinin sergilendiği fuarın açılışında konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu "Öğrenilmiş bilgilerin çok kısa sürede eskidiği, hızlı değişimlerin yaşandığı günümüzde amacımız, bilgiye ulaşmayı bilen, düşünmeyi öğrenen ve yeni düşünce sistemlerine yelken açmış Dünyamızın gerisinde kalmayacak öğrenciler yetiştirmektir. Bu bakımdan yaratıcılık ve girişimcilik için kültürel değişimi sağlayacak "Genç İnovatif Girişimcilik Projesi"ni hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz ve verdikleri destekten dolayı Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Yarışmada birinci ve ikinci olana Amerika Birleşik Devletleri ziyareti, üçüncüye Netbook, dördüncüye iPod, beşinciye dijital fotoğraf makinesi ve altıncıya da Microsoft Office Education verildi. Projeye Adıyaman, Ankara, Antalya, Batman, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van olmak üzere toplam 22 il ve 63 okuldan 315 öğrenci 63 sanal şirket kurarak katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Aliağa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title