Haberler

Gemlik'ten Kısa Kısa

Gemlik Ticaret Sanayi Odası (GTSO), "İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri" düzenledi.

Gemlik Ticaret Sanayi Odası (GTSO), "İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri" düzenledi.

Oda binasında gerçekleştirilen, İş Güvenliği Uzmanı Mevhibe Mehtap Oğuz'un konuşmasıyla başlayan seminerde, "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu" uyarınca, 1 işçi çalıştıran tüm iş yerlerinin 1 Ocak 2013'ten itibaren yapmak zorunda olunan 3 temel unsura dikkat çekildi.

Oğuz, yasanın 10. maddesine göre, işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak ve yaptırmak zorunda olduğunu dile getirerek, "Yasanın 17. maddesi işverenlere, çalıştırdıkları işçilerine iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi almalarını sağlamakla yükümlü kılınmışlardır. 11. maddede ise işverenlere, acil durumların olumsuz etkilerin den korunmak üzere, gerekli ölçüm ve değerlendirmeleri yapma ve acil durum planlarını hazırlama zorunluğu getirilmiştir. Bunları yaptırmamanın cezası ise ayda 1078 liradır" diye konuştu.

-Esnaf Odasından Eğitim Projesi

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA) sunulan "Eğitim Projesi", esnaflara tanıtıldı.

Oda Başkanı İbrahim Talan, Marmara bölgesindeki tek oda projesi olarak kabul edilen eğitim çalışmaları kapsamında, projeyle ilgili katılımcı esnaflara bilgi verdi. Talan, yaptığı açıklamada, Uludağ Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından eğitim verileceğini belirterek, ilk eğitimin müşterilerle etkin iletişim teknikleri konusunda olacağını söyledi.

Eğitimin ardından katılımcı esnafa sertifika verileceğini dile getiren Talan, "Sertifika almaya hak kazanan esnaflar, KOSGEB aracılığıyla iş geliştirme ve büyütme gibi çeşitli alanlarda ekonomik olarak destek alacak, teşvik kredilerinden faydalandırılacak" dedi.

-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mirmahmutoğulları:

"Yağ tüketiminde Avrupa'nın çok gerisindeyiz"

Gemlik Kaymakamlığı öncülüğünde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı

(BEBKA) projelerini hazırlayan ekip, düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Atatepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, yaptığı konuşmada, Türkiye'de 90 milyon zeytin ağacı bulunduğunu belirterek, yeni dikilenlerle bu sayının 182 milyona yükseleceğini ve bu ağaçların yakında zeytin vermeye başlayacağını söyledi.

Türkiye'nin zeytinyağı tüketiminde çok geri olduğunu vurgulayan Mirmahmutoğlu, "Yağ tüketiminde Avrupa'nın çok gerisindeyiz. Zeytin ve zeytinyağı üretimini yükseltmek zorundayız. Öncelikle bu ürünleri, yurt içi pazarlarda tüketmeliyiz" dedi.

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı İlhan Acar da Gemlik zeytininin piyasada hak ettiği yeri alabilmesi için borsa olarak coğrafi işaret uygulaması başlattıklarını dile getirerek, "Gemlikli üreticinin maliyetleri, yüksek. Mazot fiyatları, 5 kat arttı, ilaç ve diğer girdiler yükseldi. Ancak şu anda kilosu 1 liraya satıldığı halde alıcı bulamayan zeytinlerimiz var" diye konuştu.

Gemlik kaymakamlığı ile birlikte Gemlik belediyesinin de teknik ve personeli ile başta turizm olmak üzere çeşitli konularda hazırlanan 3 ayrı proje geçen hafta BEBKA'ya teslim edilmişti.

Etkinliğe, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, Gemlik İlçe Tarım Müdürü İbrahim Çetin, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz da katıldı. - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Bilecik Gemlik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title