Haberler

Gelibolu'da "Şehitlere Saygı Yürüyüşü" Yapıldı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde "Şehitlere saygı yürüyüşü" düzenlendi.

Gelibolu Türk Emekli Astsubaylar (TEMAD) şubesi ile sivil toplum temsilcileri tarafından düzenlenen yürüyüş öncesinde, vatandaşların, ev ve iş yerlerini Türk Bayrağı ile donattığı gözlendi. Gelibolu Belediyesi de ilçenin çeşitli noktalarında büyük bayraklar astı. Yürüyüş için Camikebir Mahallesi'ndeki Gazi Süleyman Paşa Anıtı önünde toplanmaya başlayan vatandaşlara da bayrak dağıtıldı.

Yürüyüşe katılan gruplar, terör örgütünü protesto içerikli sloganlar atarak İskele Meydanı'na geldi.

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça ve Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak da kolkola girerek, grubun önünde yürüdü ve birlik mesajı verdi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından yürüşüşe katılanlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

TEMAD Gelibolu Şubesi Başkanı Canan Bıyıklı, burada yaptığı konuşmada,

"Onlar delikanlı çağında vatan ve millet aşkıyla ellerine silahlarını aldılar. Hepsi birer ana kuzusuydu" dedi.

Şehitlerin, tüfek kuşanıp, bölücü kurşunlara göğüslerini siper ederken aslan kesildiğini ifade eden Bıyıklı, "Biz yedi düvele 'Çanakkale geçilmez' dedirten ecdadın torunlarıyız. Biz din, dil, ırk ayrımı yapmadan cephede omuz omuza savaşan bir milletin torunlarıyız. Nasıl ki cihan harbinde tek yürek olmuşsak, kadını, erkeği, yaşlısı, genci, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi. Şimdi de bugün yine tek yürek olma vaktidir" diye konuştu.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title