Haberler

Gedore-altas Japon Dunya Devıne Turk Mısafırperverlıgını Gosterecek

El Aletleri Sektorunun Turkiye'de Onde Gelen Kurulusu Gedore-altas, Turkiye'de Simdiye Kadar 100 Milyon El Aleti Satisi Gerceklestirdigini, Su An Yerli Urun Yelpazesinin 2 Bin 500 Adede, Gedore Markali Urun Sayisinin da 15 Bin Adete Ulastigini Acikladi.

El aletleri sektorunun Turkiye'de onde gelen kurulusu Gedore-Altas, Turkiye'de simdiye kadar 100 milyon el aleti satisi gerceklestirdigini, su an yerli urun yelpazesinin 2 bin 500 adede, Gedore markali urun sayisinin da 15 bin adete ulastigini acikladi. Alman Gedore'nin yuzde 60, Enka'nin da yuzde 40 ortagi bulundugu Gedore-Altas'in 2007 yilinda mekanik ve elektrikli el aletlerinde toplam cirosu yaklasik 35 milyon dolar olarak gerceklesmisti. Sirket, 2008 yilinda yuzde 10'lik bir ciro artisi, gelecek bes yil icin de 20 milyon Euro'luk ihracat hedefliyor.

Turkiye genel distributoru olduklari dunyanin elektrikli el aletleri sektorundeki lider kurulusu Hitachi Elektrikli El Aletleri'nin, Turkiye ve dunyadaki calismalari ile kurumsal olarak gelecege yonelik planlari hakkinda Bolu'da duzenlenen toplantida konusan Gedore-Altas Genel Muduru Bulent Savas, Gedore-Altas'in, eko urunler kapsaminda Hitachi'nin yeni gelistirdigi iki yeni urununu dunya ile birlikte Turkiye pazarina da ayni zamanda sunmaya hazirlanirken, bahce urunleri ve jeneratorlerle de pazara girecegini soyledi.

FASON URETIM ONEMLI Turkiye'de uzun zaman sadece ithal urunlerin ticaretinin yapildigini, zaman icinde sanayi ve ithalatin birlikte gelisme gosterdigini ifade eden Bulent Savas " Turkiye bu alanda iyi bir firsat yakalamis durumda. Cin, Hindistan ve Uzak dogu herkesin dilinde. Ancak Avrupa acisindan baktigimizda Turkiye lojistik, iscilik ve diger maliyet avantajlari yonuyle hala yatirim icin uygun bir ortam sunuyor. O yuzden fason uretimi ihmal etmemeli, aksine bu alana daha fazla el atmaliyiz" diye konustu. Bulent Savas, Uzakdogu'dan yapilan ithalatin kalite, kullanim kolayligi ve urun omru acisindan sorunlu oldugunu ve haksiz rekabet yaratici nitelikte bulundugunu soyleyerek " Nalburiye ve hirdavat urunlerinde iscilik dahil uretimin her asamasinda yuksek kalite ile uretim yapiyoruz ve urunlerimizde en kaliteli celik malzemeyi kullaniyoruz" dedi.

Gedore Altas'in Gebze'de sekiz bin metrekaresi kapali olmak uzere toplam 22 bin metrekarelik alanda kurulu tesislerinde yilda 7 milyon adet el aleti uretimi gerceklestirdigini belirten Bulent Savas, yerli uretimde halen yuzde 50 pazar payina sahip olduklarini, ithal urunler dahil toplam pazardaki paylarinin da yuzde 35 duzeyinde oldugunu soyledi. Genel Mudur Savas, yerli uretim kapasitesinin giderek arttigina dikkat cekerek "Amacimiz pazar payimizi daha da yukseltmek. Su anda 60'in uzerinde ilde 180 bayi ile hizmet veriyoruz. Yakin bir zaman icinde Turkiye'de Altas urunlerinin satilmadigi il ve ilce kalmayacak. Ayni zamanda Gedore urunleri ile birlikte sinerji yaratarak sektorde daha yuksek bir hizmet kalitesine ulasmayi ve musteri memnuniyetini daha da yukari tasimayi hedefliyoruz" dedi.

CIRONUN YUZDE 25'I OTOMOTIVDEN Gedore Altas'in uretim, dagitim ve satis kanallari hakkinda da bilgi veren Bulent Savas, urunlerinin profesyonel kullanicilara yonelik olduguna dikkat cekerek, "Biz dogrudan satisi sadece otomotiv sirketlerine yapiyoruz. Normalde tum satisimiz bayilerimiz araciligiyla oluyor. Tofas, Renault ve Toyota'nin da icinde yer aldigi Turkiye'deki otomotiv sirketlerinin anahtar setlerini dogrudan biz veriyoruz. Bu toplam uretimimizin yuzde 25'lik bolumunu olusturuyor. Bauhaus gibi zincir magazalara da dogrudan satislarimiz var. Ve bizim Bauhaus'in magazalarinda reyon gorevlisi olarak yerlestirdigimiz arkadaslarimiz ayni zamanda kullanicilar icin egitim faaliyetlerinde de bulunuyorlar. Zincir magazalar bizim toplam ciromuzun yuzde 10'lik kismini olusturuyor" seklinde konustu.

Gedore'nin mevcut urunleri yani sira cikan yeni urunlerini de Turkiye pazarina sunduklarini belirten Savas, ozellikle yeni seri tork anahtarlarinin kullanicilar icin buyuk bir kolaylik getirecegini soyledi.

HITACHI VE GEDORE ILE ELIMIZ DAHA GUCLU Gedore-Altas olarak dunyanin elektrikli el aletlerinde onde gelen kurulusu Hitachi'nin 16 yildir Turkiye genel distributorlugunu yaptiklarini aktaran Bulent Savas, "Simdi elimiz daha guclu. Bir yanda dunyanin onde gelen mekanik el aletleri ureticisi Gedore, diger yanda dunyanin elektrikli el aletlerinde lider kurulusu Hitachi ile Altas Turkiye'de sadece kendi elini guclendirmekle kalmadi, kullanicilarinin da elini guclendirdi" dedi.

HITACHI CEVRECI YENI URUNLER GETIRIYOR Hitachi'nin Turkiye pazarina buyuk onem verdigini kaydeden Savas, " Hitachi, 2008'in icinde bulundugumuz bu gunlerinde yeni urunlerini Turkiye'ye getiriyor. Ozellikle bahce urunlerinde ve jeneratorlerde Turkiye yeni urunlerle tanisacak" derken, Hitachi Koki'nin Dogu Avrupa Bolgesi Genel Muduru Toshio Nakazato da, Hitachi'nin Avrupa pazarina sunacagi cevreye duyarli urunleri Turkiye'ye de getirecegini belirterek sunlari soyledi : "Nikel kadmiyumlu pillerin cevreye zararli oldugu ve agirliktan dolayi kullanim zorlugu getirdigi biliniyor. Biz lityum iyon pillerinde simdi dunyada sektore onculuk yapiyoruz. Bu piller hem cevreye uyumlu hem de hafif oldugu icin kullanicilara buyuk bir kullanim kolayligi getiriyor. Asamali olarak Avrupa pazarinin ardindan Turkiye'de de Hitachi markali daha cok eko urunler gorulecek" dedi.

KADINLARIN DA KULLANABILECEGI PEMBE MATKAP Bulent Savas, Hitachi'nin el aletlerinde geleneksel renkler olan yesil ve gri gibi renklerin yani sira ilk kez pembe renk kullanara avas, yerli uretimde halen yuzde 50 pazar payina sak hem hafiflik hem de kullanim kolayligi saglayan ve kadinlar tarafindan da rahatlikla kullanilabilecek yeni urunler gelistirdigini de belirtti.

HITACHI' NIN SIMDILIK YATIRIM NIYETI YOK Toshio Nakazato da yeni urunlerle ilgili bilgi verirken, Turkiye'ye yatirim plani olup olmadigi konusundaki bir soruyu " Bir ulkeye yatirim yapmadan once uzun arastirmalar yapiyoruz ve pazarin dinamiklerini arastiriyoruz. Turkiye genc, dinamik ve potansiyel olarak buyuk firsatlar sunan bir ulke. Su anda masada yatirim konusunda bir plan ya da gorusme konusu yok. Biz Hitachi Koki olarak Turkiye pazarindan mutluyuz ve pazari potansiyelleri yonuyle surekli degerlendiriyoruz" dedi.

HITACHI AVRUPA TOPLANTISI BU YIL TURKIYE'DE Nakazato, Hitachi'nin Turkiye'ye verdigi onemin bir yansimasi olarak her yil Avrupa'da gerceklestirilen Avrupa Hitachi toplantisini bu yil Turkiye'de yapmaya karar verdiklerini soyleyerek " Bu yilki toplanti normalde Paris'te yapilacakti. Ancak biz Istanbul'da bu toplantisinin olmasi yonunde bir degisiklik yaptik. AB uyesi tum ulkeler ve Rusya dahil tum Avrupa cografyasinda bulunan Hitachi'nin yoneticileri 4-5 Agustos'ta Turkiye'ye gelecekler. Bu toplantiya Hitachi Koki'den de en ust duzeyde bir yetkili katilacak. Bu toplanti vesilesiyle Hitachi'nin Turkiye pazari hakkinda daha derinlemesine ve yakin ilgi gostermesi soz konusu olacak" degerlendirmesini yapti. Bulent Savas da Hitachi'nin bu yil Turkiye'yi secmesinin ozel bir oneme sahip oldugunu belirterek " Hitachi'den en az 60 onemli pazar yoneticisi Turkiye'ye gelecek. Hitachi normalde Turkiye'de elektrikli el aletleri sektorunun yani sira agir is makineleri alaninda Enka ile ortakligi dolayisiyla biliniyor. Halbuki Hitachi Limited'in cok daha genis bir faaliyet alani var. Belki ilerde Hitachi'nin diger alanlarda da Turkiye'ye yatirim yapmasi gundeme gelebilir. Bunlarin her birini olumlu yonde atilmis adimlar olarak gormek lazim" dedi.

(ERO-ERO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title