Haberler

Gediz Halk Eğitimi Merkezi Nakış, İğne Oyası ve El Sanatları Sergisi Düzenledi

Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Nakış, İğne Oyası ve El Sanatları sergisi düzenledi.

Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Nakış, İğne Oyası ve El Sanatları sergisi düzenledi.

Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında açılan Nakış,İğne Oyası ve El Sanatları kurslarının tamamlanmasının ardından düzenlenen yılsonu sergisi, bayanlar ve ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, bu sene açılana sergilerin tamamının güzel olduğunu belirterek, "Ancak, şu eleştiriyi de yapmadan geçemeyeceğim. Ekseriyetle hep birbirine yakındı, daha önce ben Halk Eğitim Merkezi Müdürümüzü ve hocalarımızı İstanbul'da bir sergiye gönderdim. Önümüzdeki sene biraz daha farklı alanlarda, farklı branşlarda özellikle turizmi destekleyecek alanlarda sergiler açalım diye düşünüyorum.

İlk buradaki sergi açılışında söylediğimiz firmaların tamamı bizimle sözleşme imzaladı. Yani dört tane firma şu anda bizimle sözleşme imzaladı ki bunlardan bir tanesi tekstil alanında sizi yakından ilgilendiriyor. Ben bu açıdan da bu sergini ve alacağınız belgelerin hayırlı olacağını düşünüyorum. İleride yani bu belgelerle istihdam olunacağını düşünüyorum. Kendinizi geliştirin, işi, olanaklarınızı geliştirin. Zaten Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile firmalarımız işbirliği yapacak. Bu alınan, belgeleri olan arkadaşlarımızı öncelikli olarak biz firmalara yerleştirmeye çalışacağız" dedi.

Konuşmanın ardından, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve eşi Azime Çorumluoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci çağlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy tarafından sergi açılışı yapıldı ve sergi gezildi.

Sergideki Nakış, İğne Oyası ve El Sanatları üzerine yıl boyu yapılan ürünler Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve eşi Azime Çorumluoğlu tarafından ilgiyle izlendi.

Kaymakam Çorumluoğlu, el emeği göz nuru ile hazırlanan eserlerin sahiplerinden bilgi aldı ve fiyatlarını sordu.

Sergi incelemelerinin ardından bu kurslara katılan toplam 41 kursiyere kurs öğretmenleri tarafından belge verildi.

Tüm misafirlere etli pilav ve ayran ikram edildi.

Serginin 5 gün vatandaşların ziyaretine açık kalacağı bildirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi İsmail Çorumluoğlu İstanbul Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title