Haberler

Geç Gelen Portakal!

Antalya Film Festivali'nde Geç Gelen Ödüller sahibini buldu.

Tamer Çeliker'in başrolünü oynadığı ''Yusuf ile Kenan'', Altın Portakal'ı kazandı

Antalya'da düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde 1979 ve 1980 yıllarında önce sansür, ardından 12 Eylül darbesi nedeniyle yarışamayan filmler, bu yıl Geç Gelen Ödüller kategorisinde jüri önüne çıktı. Böylece 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Geç Gelen Ödülleri'ni kazanan filmler belli oldu. 1979 yılında içeriğindeki siyasi mesajlar nedeniyle sansür engeline takılan ''Yusuf ile Kenan'', ödüllerin sahibi oldu. Başrollerini Tamer Çeliker ile Cem Davran'ın üstlendiği ''Yusuf ile Kenan'', En İyi Film ve En İyi Senaryo dallarında ödül aldı.

ÖDÜL ALDIKLARINI GÖREMEDİLER

Prof. Dr. Özdemir Nutku (Jüri Başkanı), Hale Soygazi, Selahattin Tonguç, Vecdi Sayar, Atilla Dorsay, Tunca Yönder, Doğan Hızlan, Ahmet Keskin, Nurettin Tekindor, Kenan Değer ve Tonguç Yaşar'dan oluşan "Geç Gelen Ödüller" jürisinin yaptığı değerlendirme sonucunda 1979 ve 1980 yıllarında Altın Portakal ödülüne değer görülen filmler ve sanatçılar belirlendi. Yönetmenliğini Ömer Kavur'un üstlendiği, senaryosunu ise Ömer Kavur ile Onat Kutlar'ın yazdığı ''Yusuf ile Kenan'', Geç Gelen Ödüller jürisinden uzun yıllardır beklediği ödülleri aldı. Ancak yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendikleri film 32 yıl sonra ödül alan Ömer Kavur ile Onat Kutlar, şu anda yaşamıyor.

KAN DAVASINDAN KAÇAN İKİ KARDEŞ

Altın Portakal'da 1979 yılında sansür kurulunun yarışmaya katılan ''Yusuf ile Kenan'' filmini yasaklayıp, bazı bölümleri kesmek istemesi üzerine tüm yapımcı ve yönetmenler şenlikten çekilme kararı almıştı. Sansüre karşı bir duruş sergileyen festival yönetimi, 16. Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni iptal etmişti. '''Yusuf ile Kenan''da, babaları kan davası nedeniyle öldürülen iki kardeşin, amcalarını aramak üzere İstanbul'a gelişi ve büyük kentte kendilerine bir yer edinmek için verdikleri mücadele anlatılıyordu. Başrollerini Tamer Çeliker ile Cem Davran'ın üstlendiği filmde, yaşları 10-18 arasında değişen çocuk oyuncular oynuyordu. Film, o yıllarda Milano Film Festivali(MİFED) başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında ödüller almış, seyirciden büyük ilgi görmüştü.

ÖDÜL TÖRENİNE KATILACAK

Küçük yaşlarda sinema ve tiyatroyla ilgilenen Çeliker, aynı yıllarda ''Yusuf ile Kenan''daki rolünün yanı sıra İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne almış, Türk Sineması'nın sultanı Türkan Şoray ile bir fotoromanda oynamıştı. Öğrenim hayatı nedeniyle sinemaya ara veren Çeliker, reklam ajanslarında kameramanlık ve ulusal televizyon kanallarında yönetmenlik yaptı. Kocaeli'ndeki yerel gazetelerde çeşitli görevler alan Çeliker, halen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun basın ekibinde görev yapıyor. Çeliker, Altın Protakal Film Festivali'nin düzenleme komitesi tarafından, 12 Ekim tarihinde Antalya'da yapılacak olan ödül törenine de davet edildi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur? Şampiyonlukta ikili averaj mı genel averaj mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title