Haberler

Gazze'den Kardeş Şehir Gediz'e Ziyaret

Gediz Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu olarak Türkiye'ye gelen "Kardeş Şehir" Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bassam Mortaja, belediye ve oda yöneticileri ile bir dizi temaslarda bulundu.turizm yapısı hakkında bilgi...

Gediz Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın konuğu olarak Türkiye'ye gelen "Kardeş Şehir" Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bassam Mortaja, belediye ve oda yöneticileri ile bir dizi temaslarda bulundu.

Önce belediyeyi ziyaret eden Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bassam Mortaja, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ile görüşerek, ilçenin ekonomik, kültürel ve

turizm yapısı hakkında bilgi alışverişi yaptı. Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yapılan görüşmelerin ardından Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bassam Mortaja onuruna GDZ Gediz Otel'de Gediz Güveci mönülü yemek verdi.

Yemeğin ardından burada yapılan görüşmelerle ilgili bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, geçen Mart Ayı sonunda Gazze'ye yaptığı ziyarette Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bassam Mortaja'yı "Kardeş Şehir" ilan ettiklerini anlattı. Gedize davet ettikleri Mortaja'yı ağırlamaktan onur duyduğunu söyleyen Başkan Saraoğlu, "Gazze, kardeş şehrimiz aynı zamanda Osmanlı dönemine ilişkin tarihsel ve kültürel bağlarımız bulunduğu bir şehir. Kardeş olmamız için de gerekli her türlü altyapı ve koşullar oluşmuş durumda.

Bugün Gazze İsrail zulmü altında dört bir tarafından adeta kuşatılmış bir şehirdir. Burada halen sanayi ve ticaretin var olabilmesi için gayret gösteren başta sayın genel sekreterimiz olmak üzere orada ticaret ve sanayi ile uğraşan kardeşlerimiz olmak üzere orada mücadele eden tüm görevlilere ve vatandaşlarımıza orada yaşayan insanlara burada selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz. İnşallah bu ziyaretler gelecek dönemlerde de daha seri, daha sağlam bağlar kurulmasına, Türkiye ile, gerek Kütahya, gerek tavşanlı, Gediz'le dünyaya açılan bir kapı olması hasebiyle de önemli ilişkilerin gelişeceği bir sürecin başlangıç olarak düşünüyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bassam Mortaja, şu şekilde konuştu:

"Öncelikle teşekkür etmek istiyorum sayın belediye başkanının huzurunda. Ben kendimi kardeşlerimin arasında hissediyorum, kendi evimde hissediyorum. Onların bize ziyareti ile ambargonun kırılmasında ilk adım atılmış oldu, bir başlangıç yaptık. Sayın Başkanımızın bu ziyaretinde inisiyatifin geliştirilmesine, ekonomik, ticari ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına, ayrıca Kütahya belediyeleri arasında kurulacak Kütahya-Gazze Derneği ile bu ilişkilerin gerek ticari gerek sosyal daha ileri götürülmesini umuyoruz, bekliyoruz. Ayrıca, Gazze Filistin halkı kesinlikle Akdeniz'de şehit olan Mavi Marmara şehitlerini ve o gemidekileri hiç bir zaman unutmuyor. ve bu Filistin kanı Türk kanı ve bu ilişkiler yeni çağlar açacak, yeni alanlar açacak. Biz Filistin halkı olarak bu ay sonunda gerçekleşecek Başbakanımızın ziyaretini bekliyoruz. Gazze'ye yapacağı ziyareti bekliyoruz ve inşallah bu ziyaret yeni yeni verimli bir dönem açacak. ve şunu her halükarda tekrar tekrar vurgulamak istiyorum ki, bizler Türk halkını kardeşleriyiz her zaman desteğinize ihtiyacımız var. Teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Saraoğlu, se Kütahya'da kurma teşebbüsünde bulundukları "Gazze'nin Dostları Derneği" çerçevesince Kütahya ve diğer ilçelerini kapsayan bir çalışma yapacaklarını da belirterek "Bu aynı zamanda Gazze ile daha nitelikli ve kurumsal ilişkiler kurmamızı kolaylaştıracaktır. Gerek ticaret sanayi odaları olarak, gerekse belediyeler olarak Gazze ile daha nitelikli ilişkiler kuracağız" dedi.

Konuşmaların ardından Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu ile de görüşen Gazze Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Bassam Mortaja, buradaki temasların ardından Başkan Saraoğlu ile birlikte Gediz Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalarda da incelemeler yaptı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Türkiye Gediz Gazze Yerel Haberler

title