Haberler

Gazze'deki Yetimlerin Buluşma Sevinci

Güncelleme:

Gazze'deki 500 yetim çocuğun yardımına koşan Kimse Yok Mu çocukların sevincine ortak oldu.

Filistin'in Gazze şehrindeki yetim çocukları Kimse Yok Mu sevindirdi.

Ambargo altında yaşam mücadelesi veren Gazze'ye Kimse Yok Mu, Türkiye'den yardım götürmeye tüm hızıyla devam ediyor. Gazze'de, "Gazze Barış Derneği" ile birlikte hareket eden Kimse Yok Mu, 500 çocuğa özel bir program düzenledi.

"Kimse Yok Mu Gazze Yetim Buluşması" kapsamında Gazze Barış Derneği ile ortaklaşa düzenlenen  programda bir araya gelen 500 yetime ve  bakıcı ailelere yemek verildi. Programda Kimse Yok Mu Yardım Programları Koordinatörü Emin Çalhanoğlu, Gazze'deki yetimlere sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Çalhanoğlu "Gazze'deki bu çocuklar bize emanetler. Bölgedeki ihtiyaçları düzenli takip edip, her daim buradaki yetimlerimizin başını okşayacağız" dedi. Programda yetimlere hediye paketleri de dağıtıldı. Hediyelerle sevinen çocuklar, mutluluklarını ellerinde Türk bayrakları ile Türkiye ve Kimse Yok Mu'ya sevgi gösterilerinde bulunarak gösterdi. Çocuklar yemeğin ardından çeşitli etkinlik ve animasyon gösterileriyle doyasıya eğlendi. Düzenlenen etkinliğe gazeteciler de yoğun ilgi gösterdi. Birden çok basın mensubunu karşısında gören yetim çocuklar, kameralara el sallarken Türkiye'ye de selam göndermeyi ihmal etmedi.

Bakan Yardımcısı Mustafa Husni El Sewab: Türkiye'ye teşekkürler!

Filistin Sosyal İlişkiler Bakan Yardımcısı Mustafa Husni El Sewab, Kimse Yok Mu Derneği'nin Gazze'deki yardımında kısa bir konuşma yaptı. Bölgeye daha çok destek verilmesi gerektiğini söyleyen El Sewab, "Gazze Yetim Buluşmaları' adı altında yapılan desteklerinden dolayı Türkiye'deki gönüllü ve yardımseverlere, Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyorum." dedi.

Gazzeli 1000 yetim çocuğa Kimse Yok Mu'dan eğitim desteği...

1 milyon 400 bin nüfuslu Gazze'de 20 bin kadar yetim çocuk bulunuyor. Bu yetimlerin şanslı olanlarına, akrabaları veya komşuları sahip çıkıyor. Çok zor günler geçiren Gazze, yetimlere sahip çıkma noktasında yardıma ihtiyaç duyuyor. Kimse Yok Mu, Gazzeli yetim çocukların en önemli giderlerinden olan eğitime de katkıda bulunuyor. 'Gazzeli Yetimler Projesi' kapsamında, sosyal incelemesi yapıldıktan sonra ilk etapta 1000 yetimin eğitim tutarı karşılanacak. Bir yetime sahip çıkmanın bedeli ise 360 Dolar olarak belirlendi. Yardımlar www.kimseyokmu.org.tr adresinden veya 44 44 593 nolu telefondan ulaşarak yapılabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Filistin Türkiye Gazze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title