Haberler

Gazipaşa Belediye Başkanı'ndan, Demirel'e 'Borcunu Öde' Çağrısı

Antalya'nın Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Benim Kimseye Borcum Yok. Herkese İlan Ediyorum. (Bana Borcun Var) Diyen Çıksın" Sözlerine Atıfta Bulunarak, Demirel'in Alanya ve Gazipaşa Halkına Borcu Olduğunu ve Ödemesi Gerektiğini Söyledi.

Antalya'nın Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Benim kimseye borcum yok. Herkese ilan ediyorum. (Bana borcun var) diyen çıksın" sözlerine atıfta bulunarak, Demirel'in Alanya ve Gazipaşa halkına borcu olduğunu ve ödemesi gerektiğini söyledi.

Telsim'e borçlular listesinde adı geçen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "Benim kimseye borcum yok. Herkese ilan ediyorum. (Bana borcun var) diyen çıksın" şeklinde yaptığı açıklamaya tepki gösteren Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, atıl durumdaki Gazipaşa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, "Evet sayın Demirel'in Alanya ve Gazipaşa'ya borcu var. Antalya-Alanya yolu ve Gazipaşa Havaalanı konusunda sözleri vardı tutmadı" dedi.

Demirel döneminde Antalya-Alanya ve Gazipaşa arasındaki D-400 karayolunun öncelikli olarak yapılması gerekirken, yol yapımının Antalya-Isparta arasına kaydırıldığını söyleyen Özgenç, "Avrupa'da bile adı 'ölüm yolu'na çıkan D-400 karayolunda çalışmalar kesilerek, Antalya-Isparta arasına kaydırıldı. Yıllarca bu yol atıl durumda kaldı. Hala bazı köprüler bitmiş değil. O zaman zarfında onlarca yerli, yabancı bu yolda öldü. Alanya ve Gazipaşa halkı bu yanlış politikalardan hem maddi hem de manevi olarak zarar gördü. D-400 karayolu bu kadar önemli iken Isparta'ya ikinci bir yolun yapılması öncelikli değildi. Bence sayın Demirel'in bu anlamda bize borcu var" diye konuştu.

Gazipaşa Havaalanı'nın atıl durumda çürümeye bırakıldığını savunan Özgenç,

"Gazipaşa Havaalanı'nda birçok malzeme vardı. Yine sayın Demirel'in döneminde buradaki malzemeler Mardin Havaalanı'na gönderildi. O da ülkemiz için önemli bir yatırımdı, ancak sayın Cumhurbaşkanı bu konuya el atabilirdi. Bu bölge kendisine büyük destek verdi. Bu bölgeye vefa borcu vardı ve bunları ödemeliydi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

(RY-AT-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title