Haberler

Gazilik Brövesini 5 Yıl Sonra Aldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde tarım müdürlüğünde çalışan Emin Yılmaz, 5 yıl önce askerde terör örgütünün karakola açtığı taciz ateşi sonucu yaralanıp Gazi olmuştu.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde tarım müdürlüğünde çalışan Emin Yılmaz, 5 yıl önce askerde terör örgütünün karakola açtığı taciz ateşi sonucu yaralanıp Gazi olmuştu. 2007 yazındaki olaydan sonra askeri hastanede ameliyat olup tedavi gören Emin Yılmaz, 2008 yılında taburcu olduktan sonra memleketi Balıkesir'e döndü. Uzman erbaş Emin Yılmaz'a, TSK tarafından 5 yıl sonra evine gelen askeri yetkililer tarafından Gazilik brövesi takıldı. Yılmaz, "Bu onuru ömrümün sonuna kadar yaşayacağım" dedi.

Kepsut İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünde teknik eleman olarak görev yapan Emin Yılmaz, 2007 yılında Ankara'da askerlik yaparken Kara Kuvvetleri Komutanlığı Piyade Komando Uzman Erbaş alımı için açılan sınava katıldı ve kazandı. Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda iç güvenlik kursuna katıldıktan sonra Siirt'in Eruh ilçesinde 2. Komando Taburu'na atandı. Aynı yılın Haziran ayında operasyon için gittikleri Eruh Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'nda teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucunda vücuduna isabet eden kurşunlardan yaralanan Emin Yılmaz, askeri helikopter ile kaldırıldığı Siirt Asker Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Karnına isabet eden mermi kalın bağırsağına zarar verdiği için kolostomi açılan Emin Yılmaz, 2008 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde ikinci defa ameliyata alındı. GATA'daki tedavisinin ardından tabur olarak zamanla sağlığına kavuşan Emin Yılmaz, memleketi olan Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde 2010 yılında Balıkesir Tarım İl Müdürlüğü'nde göreve başladı. Halen Kepsut İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünde çalışan Emin Yılmaz, "Vücudumdaki ameliyat ve mermi izlerini ömrümün sonuna kadar onur ve gururla taşıyacağım" dedi.

ONURU BELGELENDİ

Askerde operasyon sırasında yaralanıp Gazilik mertebesine kavuşan Emin Yılmaz'a, TSK adına madalyası verildi. Şehit ve Gazi İşlem Subayı Topçu Albay Metin Ay beraberinde bir astsubay ile Emin Yılmaz'ı evinde ziyaret ederek Gazilik Brövesini takdim etti. Şehit ve Gaziler Derneği Balıkesir şubesi temsilcisi Serpil Sarıtaş'ın da hazır bulunduğu ziyarette Gazi Emin Yılmaz 'ın eşi Esra Yılmaz, eşiyle birlikte duygusal anlar yaşadı. Emin ve Esra Yılmaz misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için çaba sarf etti. Gazilik onuru resmi olarak da belgelenip tescillenen Emin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 25 Ağustos 2009 tarihinde Şehit ve Gaziler ile yakınlarına Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Köşkünde verdiği iftar yemeğine de katıldığını anlattı. Emin Yılmaz, kendilerine gösterdiği samimi yakınlık ve övgülerinden dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e bir defa daha teşekkür etti.

- BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Kepsut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title