Haberler

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Özdemir Açıklaması

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özdemir, "Hedefimiz Gaziantep'in üniversiteler şehri olması"dedi.

Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, "Hedefimiz Gaziantep'in üniversiteler şehri olması"dedi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazikent Üniversitesi'nin eğitimde 2'inci yılı olduğunu ve üniversitenin ilk yılında 160 öğrencisi bulunduğunu, bu yıl ise 407 öğrencinin üniversiteye kayıtlarını yaptırdığını belirtti.

Bu yıl üniversite doluluk oranının yüzde 70'in üzerinde olduğuna dikkat çeken Özdemir, şöyle konuştu:

"34 ülkeden 58 yabancı öğrenci müracaatımız var. Doluluk oranımız beklediğimizin üstünde gerçekleşti. Doluluk oranımız şu anda yüzde 70'in üzerinde, kontenjanla yüzde 80'e yükseleceğini düşünüyoruz. İki yıllık bir üniversite için bu çok güzel bir şey. 3 fakülte ve 9 bölümde üniversitemiz hizmetine devam ediyor. Kayıt yaptıran öğrencimiz 352 kişi olmasına rağmen 25 ayrı ülkeden 25 tane öğrenci aldık. 25 ayrı ülkeden 25 ayrı öğrenci almak demek bizim için hem kültürel, hem dil, hem de din farklarının ve kültürlerin buluşması anlamına geliyor. Bunun yanında Somali'ye tamamıyla yüzde 100 eğitim desteği kampanyasıyla burs imkanı sunduk. Şu anda da Somali'de burslu öğrenci alma çabası içerisindeyiz."

Üniversitede 3 fakülte bulunduğunu belirten Özdemir, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yüksek lisans bölümüne 25'e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Kontenjanımızı 600'e kadar çıkardık ve bu şekilde devam edeceğiz. İşletme, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, ekonomi, uluslararası ticaret ve lojistik, siyaset bilimleri, mühendislik ve mimarlık fakültesi, inşaat, bilgisayar, elektrik ve elektronik mühendisliği bölülerimiz var. Şuan hukuk, hemşirelik, mimarlık ve mühendislik fakültelerimize öğrenciler yoğun talep gösteriyor. Özellikle hukuk fakültemize büyük bir rağbet var. 220 kişilik kontenjan için 7 bine yakın öğrenci başvurdu.

Bu arada, hazırlık sınıflarımız, yabancı diller yüksek okulumuz var. Bu yıl eğitime yüzde 100 destek kampanyası adı altında ulaşım, yemek ve barınmayı yüzde 100 burslu yaptık. Hiçbir şekilde öğrencilerimizden para almayıp, masrafları üniversitemiz tarafından karşılanacak. Bu da öğrencilere büyük bir destek anlamına geliyor. Gelecek yıl da kendi yurtlarımız hizmete girecek."

Özdemir, hukuk fakültesinin bu yıl faaliyete geçtiğini ve ilk öğrencilerini aldığını ve bu kapsamda çok büyük hocalarla çalıştıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin beraber bir çalışmaları olduğunu ve üniversiteye yarım gün gelip ders vereceğini dile getiren Rektör Özdemir "Hatemi hocanın hukuk fakültesinde ders verecek olması bizim için çok büyük bir avantaj"dedi.

Özdemir, "Hazırlık sınıfında öğrencilerimizin kimisi yüzde 100 İngilizce eğitimi alıyor. Mesela, işletme bölümümüz yüzde 30'u İngilizce, yüzde 70'i Türkçe olmak üzere eğitim veriyor. Hazırlık sınıflarında öğrencilerimize tamamıyla akademik anlamda İngilizce dersi veriliyor. Ayrıca, öğrencilerimiz günlük yaşamda ki İngilizcelerini kullanarak birinci sınıfa adım atmada ve normal hayatlarında İngilizce'yi çok iyi konuşabilme konusunda yardım alıyor."

-"Gaziantep'E EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"-

Gaziantep'e en iyi şekilde eğitim vermeye devam edeceklerine değinen Prof. Dr. Özdemir, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Erasmus ve Farabi programlarımızı YÖK'e sunduk. Şu an YÖK'ten cevap bekliyoruz. Aynı zamanda yüksek lisanslarımız var. Bu yıl ek kontenjanlara yetiştirdiğimiz sağlık meslek yüksekokulumuzu İstanbul'da eğitim vermek kaydıyla Gazikent Üniversitesi'ne bağlı sağlık bölümlerini açtık. Hemşirelik, rehabilitasyon ve fizik tedavi bölümlerimizde öğrencilerimiz 50'şer kişilik kontenjanlarla bu bölümlerde yararlanabilecek. İlerleyen yıllarda tıp fakültesi faaliyete geçecek, bunun yanında dişçilik fakültesini ve sağlık meslek yüksek okulumuzu düşünüyoruz. Bu şekilde eğitimlerimiz artarak devam edecek. Gaziantep'e en iyi şekilde eğitim vermeye devam edeceğiz."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title