Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu madde zararlarına yönelik seminer düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu madde zararlarına yönelik seminer düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliğiyle "Madde Kullanımının Akıl, Beden ve Psikolojik Etkileri Sonucu Olarak Kişi, Aile ve Topluma Verdiği Zararlar ve Korunma Yolları" konulu seminer düzenlendi.

Abdulkadir Konukoğlu Lisesi'ndeki seminerde, velilere, çocuklarını zararlı her türlü madde kullanımına karşı nasıl koruyabilecekleri, çocukların para harcama alışkanlıklarındaki değişiklikler, tavır ve davranışlarındaki değişiklikler, arkadaş çevresi, ergenlik dönemi, aile içi empati ve bir velinin çocuğunun madde kullandığını öğrenmesi durumunda yapması gerekenler ve izlemesi gereken yollar anlatıldı.

Seminerde, madde kullanımının akıl, beden ve psikolojik zararları üzerinde duruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumada ve onlara yol göstermede ailelere büyük görevler düştüğünü belirtti.

- Sanko Holding'in enerji yatırımları

Sanko Enerji Proje Koordinatörü Mehmet Kaygusuz, yenilenebilir enerji yatırımlarına önem verdiklerini belirtti.

Sanko'dan yapılan açıklamaya göre, Kaygusuz, Dünya Rüzgar Enerjisi Birliği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar ile birlikte, TRT Haber Gündem'in, Sanko Çatalca Rüzgar Enerjisi Santralı'ndan (RES) yaptığı canlı yayına katıldı.

Kaygusuz, Sanko Çatalca RES'in 20 türbinde toplam 60 megavat kurulu güce sahip olduğunu belirterek, santralda 2012 yılında 192 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretildiğini vurguladı.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde değişik bölgelerde yapacakları yatırımlarla 313 megavat kurulu gücü daha üretime almayı hedeflediklerini anlatan Kaygusuz,

"Türkiye yenilenebilir enerji kaynakları açısından önemli bir potansiyele sahip. Kapasite olarak jeotermalde 12'inci, rüzgarda 16'ıncı ve güneşte 27'inci sıradayız" ifadelerini kullandı.

Bu kapasitenin ülke ekonomisine kazandırılması için yatırımcılara kolaylıklar sağlanması ve önlerinin açılması gerektiğini aktaran Kaygusuz,

"Sanko olarak yenilenebilir enerji yatırımlarına önem veriyoruz ve sürdürüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar da yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine değindi.

Muhabir: Orhan Çiçek-Zerin Özdilek

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Kaygusuz Gaziantep Çatalca Sanko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title