Haberler

Gaziantep'teki Diyaliz Hastaları ve Diyaliz Merkezleri

Gaziantep Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu'nun Toplanarak, Diyaliz Merkezlerinin Değerlendirilmesi ve Kaynakların Kullanımının Görüşüldüğü Bildirildi.

Gaziantep Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu'nun toplanarak, diyaliz merkezlerinin değerlendirilmesi ve kaynakların kullanımının görüşüldüğü bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep'te toplam 747 diyaliz hastası ve 187 diyaliz cihazı bulunduğu belirtildi. Kamuya ait 47 diyaliz cihazı ve 147 diyaliz hastası, üniversiteye ait 18 diyaliz cihazı ve 82 diyaliz hastası, özel sektöre ait 122 diyaliz cihazı ve 518 diyaliz hastası bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Cihaz başına hasta sayısı kamuda 3,12, üniversitede 4,5, özel diyaliz merkezlerinde 4,24 ve il genelinde 4'tür" denildi.

İl merkezinde ikamet eden diyaliz hasta sayısının 606 olduğu, il merkezinde diyaliz tedavisi gören hasta sayısının ise 663 olduğunu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl merkezindeki diyaliz cihazı sayısı 153 olup cihazların maksimum verimle çalıştığı düşünüldüğünde (cihaz başına 5 hasta) 795 hastaya hizmet verebilecekleri düşünülmektedir. İl merkezindeki diyaliz hasta sayısı 663 olduğundan, 130'dan fazla hastanın daha mevcut cihaz kapasitesi ile il merkezinde tedavi edilebileceği görülmektedir. İlimizdeki yıllık yeni hemodiyaliz hastasının yaklaşık 150 olacağı da ön görüldüğünden 2008 yılı için Gaziantep il merkezinde yeni diyaliz merkezi açılmaması ve cihaz artırımına gidilmemesi kararına varılmıştır. İlimizde ilçelerdeki diyaliz hasta sayıları göz önüne alındığında (İslahiye'de 31, Nizip'te 62, Araban'da 9, Oğuzeli'nde 7, Nurdağı'nda 6, Yavuzeli'nde 3, Karkamış'ta 3 hasta), İslahiye ve Nizip dışındaki ilçelerde diyaliz merkezi açılmasının uygun olmadığı kararına varılmıştır. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ikamet eden 31 hasta olup, ilçedeki toplam cihaz sayısı 7'dir. 7 cihaz ile 35 hastanın tedavisi mümkün olduğu ve mevcut diyaliz merkezinin fiziki mekanının cihaz artırımına uygun olduğu göz önüne alındığında, İslahiye ilçesinde yeni diyaliz merkezine ihtiyaç olmadığına karar verilmiştir. Gaziantep'in Nizip ilçesinde ikamet eden hasta sayısı 62 olup, ilçede diyalize giren hasta sayısı 64'tür. İlçedeki toplam cihaz sayısı 22 olup, mevcut durumu ile 2009 yılına kadar yeni bir diyaliz merkezine veya cihaz artırımına gerek olmadığına karar verilmiştir." (OÇ-OÇ-Y) 30.06.2008 11:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title