Haberler

Gaziantep'te Şiddetli Yağış

Nizip Belediyesi, şiddetli yağış nedeniyle vatandaşları sel baskınına karşı uyardı.

Nizip Belediyesi, şiddetli yağış nedeniyle vatandaşları sel baskınına karşı uyardı.

Sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak nedeniyle sel baskınına karşı tedbir alan Nizip Belediyesi ekipleri, Nizip Çayı'nın taşma ihtimali üzerine bölgedeki ev ve iş yeri sahiplerini uyarıda bulundu.

Belediye tarafından hoparlörle yapılan anonsta ilçedeki yoğun yağış nedeniyle Karşıyaka Mahallesi, Nizip Çayı kenarı, Taş Köprü Caddesi ve Sanayi Sitesi'nde sel baskını olabileceği, vatandaşların sel baskınına karşı vatandaşların sel baskınına karşı dikkatli olmaları istendi.

Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri de özelikle D-400 karayolu ve Nizip Çayı'nın geçtiği bölgelerde trafik akışında herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tedbir aldı. Ekipler, sürücüleri yağışlı havada dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

- Araban'da tarım arazileri zarar gördü

Araban'da dün yaşanan dolu nedeniyle bazı tarım alanlarının zarar gördüğü bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam şiddetli rüzgarla birlikte aniden yağmaya başlayan ve 10 dakika süren dolu yağışının ardından ekipler Araban Ovası'nda hasar tespit çalışmalarına başladı.

Ekiplerce yapılan incelemede ilk belirlemelere göre Muratlı köyü bölgesinde yaklaşık bin 500 dönüm buğday, 300 dönüm arpa ve 200 dönüm salatalık ekili alanda zarar oluştuğu tespit edildi. Akkoç köyü bölgesinde ise 500 dönüm Antepfıstığı ekili alanın zarar gördüğü, Yukarı Karavaiz köyü bölgesinde de yaklaşık 500 dönüm buğday ve arpa ekili alanın doludan etkilendiği görüldü. - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Nizip Belediyesi Gaziantep Karşıyaka Araban Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title