Haberler

Gaziantep'te Okul Sorunu

CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, yıkılması planlanan Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu öğrencilerinin ve velilerinin yaşadığı sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi.

Öztürkmen, bir bölümü yıkılarak yerinde yeni okul hizmet binası yapılması planlanan Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu önünde, okul aile birliği başkanı Erdal Demir ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Okul hizmet binasının yıkılması planlanan bölümünde eğitim öğretim gören 850 dolayında öğrencinin eğitimlerini başka bir ilköğretim okulunda sürdüreceklerini öğrendiğini kaydeden Öztürkmen, şöyle konuştu:

'Bu öğrenciler ve aileleri sıkıntı yaşıyor. Sıkıntılarını ilgili yerlere ilettiklerini ama bu konuda herhangi bir sonuç alınamadığını öğrendik. Bu plansız, programsız zihniyettir ki Gaziantep'i eğitimde 81 il arasında 80. sıraya düşürmüştür. Eğer bu okulun yıkılması gerekiyorsa, Gaziantep'te bugün ya da dün bir deprem olmadığına göre bu aylar öncesinden planlanmalıydı. Okul tatilken bu planlama yapılmalı, bu mahallenin öğrencileri başka okullara, evlerine yakın okullara yerleştirilmeli, öğrencilerin taşınması sağlanmalıydı. Okul açıldıktan sonra 'biz bu okulu yıkacağız' demek ve çocukları ulaşamayacakları okullara göndermek istemek öğrencilerin ve ailelerinin sorunlarına duyarsızlık demektir.'

Başka okullara gönderilmek istenen çocukların ailelerinin gerekli başvuruları yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden Öztürkmen, 'Bu ülkede her konuda ve her şey için kaynak yaratılabiliyor. Ancak öğrenci ve eğitim sözkonusu olduğunda zorunluluk olmasına karşın kaynak yaratılamıyor, 'para yok' deniliyor' diye konuştu.

Öztürkmen, sorunun pek çok çocuğun eğitimini sürdürememesine neden olabileceğine dikkati çekti.

'Bu mahalleden referandumda iktidar partisine yüzde 70 oranında oy çıkmış ve mahalle halkı cezalandırılıyor' diyen Öztürkmen, bu olayın takipçisi olacaklarını bildirdi.

Nuri Pazarbaşı İlköğretim Okulu Okul-Aile Birliği Başkanı Erdal Demir de açıklamasında, okullarının yıkılarak yerine yeni okul yapılmasına karşı olmadıklarını ifade etti.

Velilerin de yoğun olarak okulun hizmet binasının eski olmasından, tuvaletlerinin kirliliğinden yakındığını kaydeden Erdal Demir, yıkım nedeniyle başka okulda eğitim görmeleri öngörülen çocuklarının servislerle ücretsiz taşınmasını istediklerini vurguladı.

Erdal Demir, 'İlgili yerlere başvurumuzu yaptık, sıkıntımızı anlattık ve bekliyoruz' diye konuştu.

(ASL-NÖZ) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kim? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title