Haberler

Gaziantep'te Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' konulu program düzenlendi.

Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliklere, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Gaziantep İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu'nun verdiği konserle başladı. Program bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam ederken, programın sunuculuğunu yapan Şair Reha Yeprem, birbirinden güzel Natı Şerif'ler okuyarak, izleyicileri duygulandırdı. Program daha sonra ünlü hafız Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur'an-ı Kerim okunduğu sırada salona gül yağdırıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatından bahsederek, "İnsanlığa tekrar insanlığı hatırlatan, hakkı, adaleti, sevgiyi, barışı, kardeşliği tekrar tesis eden ve hadisi kutside, 'Ey Habibim, sen olmasaydın, alemleri yaratmazdım' dediği sevgili Peygamberimiz'i anma programına katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) Cenabı Hakkı'n yanında o kadar kıymetli ki, sadece bir elinin mazhar olduğu mucizeler saymakla bitmez. Avucuna aldığı taşlar zikir etmeye başlıyordu. Yine aynı avucuna aldığı toprak, düşmana atıldığı zaman hepsinin gözüne ayrı ayrı gidiyordu. Yine celalle katlığı zaman bir parmağının işareti ile Cenabı Hak, ayı iki parça ediyordu. Yine o mübarek eliyle hastalara dokunduğu zaman hastalar şifa buluyordu. ve yine 10 parmağından 10 musluklu çeşme gibi suyun akması, ne kadar değerli, ne kadar kıymetli bir Peygamberimiz var, ona ümmet olmanın ne kadar önemli olduğu bununla ortaya çıkıyor. Cenabı Hak bize, Cenabı Hak'ı sevmenin şartının Peygamberi sevmekten geçtiğini ayeti kerimelerinde mealen şöyle ifade ediyor. 'Allah'a muhabbetiniz varsa, Peygambere intiba edeceksiniz, eğer Peygamberin sünnetine uymuyorsanız, ittiba etmiyorsanız, Allah'a da muhabbetiniz yoktur' buyuruyor. Onun için yine Peygamberimizin bir Hadis'i Şerif'i var, aynı zamanda yaşayan insanları da alakadar eden, Peygamber Efendimiz Hadis'i Şerif'inde mealen şöyle buyuruyor, Ümmetimin fesada gittiği bir zamanda, kim benim sünnetime yapışsa, tebessüm etse, 100 şehidin sevabını kazanır' buyuruyor. İnşallah Cenabı Hak, bizleri de, sünneti seniyye ittiba eden, bu müjdeye mazhar olanlardan eylesin. Katılımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum" dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut ise, programa katılan herkese teşekkür ederek, "Bugün buraya Peygamber sevgisi ile şekillenmiş, onun evrensel mesajları ile gönlüne ilkelendirmiş müminler olarak sevgili Peygamberimizi, anmaya, anlatmaya ve anlamaya toplandık. 1989 yılından itibaren büyük bir iman, heyecan ve gururla kutlamakta olduğumuz Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması Hazreti Peygamber ve İnsanlık Onurudur. Çünkü 21. asırda, hala her biri Mevlana'nın ifadesiyle Allah'ın şah eseri olmasına rağmen insanların milliyeti, canı, teni, dili, cinsiyeti, engelli veya engelsiz oluşu, fakir veya zengin oluşu sebebiyle, horlandığına, ıslandığına ve insanlık onurunun zedelendiğine bu asırda hala şahit olmaktayız. Onun için yüreklerindeki sevgi tomurcukları kurulmuş ve adeta kalpleri taşlaşmış, sevgisizlik ve gönül çoraklığına tutulmuş çağımız insanlarına, sevgili Peygamberimizin, insanoğlunun her kesimine verdiği değeri yeniden anlatmaya ve takdim etmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Kur'an- Kerim'i en iyi okuma yarışmasında dereceye giren 3 öğrenciye ödülleri verildi. Daha sonra sahneye çıkan Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı İ. Necmettin Nursaçan, "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans verdi.

Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı İ. Necmettin Nursaçan'ın konferansının ardından sahneye çıkan Tasavvuf Musikisi Erkan Mutlu, okuduğu birbirinden güzel ilahilerle izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Ahmet Bulut Gaziantep Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title