Haberler

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da Kültür Sanat

Ankara Devlet Tiyatrosu'nca Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta "Haydi Karına Koş" adlı oyun sahnelenecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nca Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta "Haydi Karına Koş" adlı oyun sahnelenecek.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'nde bugün, Gaziantep Onat Kutlar Sahnesi'nde ise 17-18 Şubat'ta izlenebilecek, Ali Hürol'un yönettiği "Haydi Karına Koş" adlı oyunda birbirinden habersiz olan iki kadının başından geçenler anlatılıyor.

Dekor tasarımını Güven Öktem, giysi tasarımını İnci Kangal, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın hazırladığı oyunda, Şahap Sayılgan, Savaş Tamer, Pelin Dikmenoğlu, Cüneyt Mete, Ünsal Coşar, Şirin Gıobbı ve Mert Gürol rol alıyor.

Antalya Devlet Tiyatrosu, Kahramanmaraş'ta "Eşeğin Gölgesi" adlı oyun 22 Şubat'ta Necip Fazıl Kısakürek Sahnesi'nde sahneleyecek.

Haldun Taner'in yazdığı Işık Kasapoğlu'nun yönettiği "Eşeğin Gölgesi" adlı oyun, bir berberin eşekle yolculuk yaptığı esnada başından geçenleri anlatıyor.

Dekor tasarımını Hakan Dündar, giysi tasarımını Funda Karasaç, ışık tasarımını Halit Akgül'ün hazırladığı oyunda Oktay Gözpınar, Bahar Işık, Sertel Uğur, Meltem Gülenç, Gökhan Tüzün, Murat Bölük, Zeynep Hasdal Çolakoğlu, Özlem Şendinç, Gökçehan Yazıcı, Ebru Şehit, Erol Karayılan, Gizem Kutluyıl, Okan Kağnıcı, Erhan Özdemir, Samet Kara ve Burhan Kurt sahne alıyor.

Şanlıurfa bu hafta iki tiyatro ve bir şiir dinletisine, 1 de konsere ev sahipliği yapacak. Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği (THM) korosu, 17 Şubat Cuma Günü saat 20.00'de, Belediye Nikah ve Konferans Salonu'nda Türkçe, Arapça ve Kürtçe eserleri seslendirecek.

Şanlıurfa Belediyesi tiyatro ekibince çocuklara yönelik hazırlanan "Teneke Şövalyeler" adlı oyun da 18 Şubat Cumartesi günü saat 13.00'te Şair Nabi Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Yine aynı gün yine Şair Nabi Kültür Merkezi'nde yetişkinlere yönelik hazırlanan "Bekçi Murtaza" adlı tiyatro oyunr saat 19.00'da izlenebilecek.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Ankara Devlet Tiyatrosu Kahramanmaraş Şanlıurfa Gaziantep Yerel Haberler

title