Haberler

Gaziantep Et Borsasına Kavuşuyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) işbirliğiyle 30 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak olan Et Borsasının protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) işbirliğiyle 30 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak olan Et Borsasının protokol imza töreni gerçekleştirildi. Gaziantep'in yeni Et Halinin de içerisinde yer alacağı Türkiye'nin en büyük ve en modern Et Borsasının 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Yaklaşık 2 yıldır aralıksız sürdürülen çalışmalar neticesinde yer tespiti ve tüm proje çalışmaları tamamlanan Et Borsasının imza protokolü, Kent Konseyinin Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonunda düzenlediği 10. Genel Kurulunda yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu tarafından imza altına alınan protokol törenine, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Kent Konseyi Üyeleri, Gaziantep Kasaplar Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Gaziantep'in ihtiyaç duyduğu et üretim merkezinin daha önceleri Kent Konseyinde gündeme getirildiğini ve şuan temel atma aşamasına gelinen yeni Et Borsasının müjdesini ilk olarak burada vermek istediklerini belirten GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Et Borsası hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin UNESCO Gastronomi alanındaki tek temsilcisi olan Gaziantep'in geleneksel yemeklerinin vazgeçilmezi Et'in daha hijyenik ve daha modern tesislerde üretilmesi için borsa ile ilgili çalışmalara başlandığını anımsatan Tiryakioğlu, yaklaşık 2 yıldır sürdürülen özverili çalışmalar ve istişareler neticesinde Gaziantep'e özgü bir model üzerinde karar kılındığını ifade etti. Yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek olan Et Borsası ve Et Halinin, şehirde tüketilen et kalitesinin artmasına ve et üretiminin daha modern tesislerde hijyenik şartlarda yapılmasına katkı sunacağını aktaran Tiryakioğlu, "Her türlü modern teknoloji ve konforun düşünüldüğü projede tartım işleminden sonra etler monoray sistemleriyle belirlenen noktalara taşınacak, gıda mühendislerinin onayından geçtikten sonra da damgalanacak. Tescili yapılacak olan et tamamen kapalı ortamlarda işlem gördükten sonra sahibine ulaştırılacak. Öte yandan proje dahilinde soğuk hava depoları da yer alacak ve etler teşhir salonunda satışa sunulacak. Yani kısacası şehrimizde üretilen et el değmeden sofralarımıza kadar gelecek" dedi.

Tiryakioğlu, Türkiye'nin en modern Et borsası ve Et Hali olarak inşa edilecek olan tesisin kentin 50 yıllık et üretim sorununu ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi.

Yeni et borsasının sektörle ilgili tüm tarafların ciddi desteğini alarak projesinin oluşturulduğunu kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Kasaplar derneğimizle de geçen hafta oturuldu konuşuldu. Sistem nasıl çalışacak, kim ne yapacak bunlarla ilgili ortak bir mutabakat sağlandı. Şehir olarak hakikaten Gastronomide iddialıysak özellikle et üretiminde hijyenik ortamın daha da artırılması için bu altyapıyı oluşturmamız gerekiyordu. Bu konuda bizden Büyükşehir Belediyesi olarak istenilen tüm alt yapıyı oluşturduk. Milletvekillerimizde bu işin Ankara da takipçisi oldu ve bu güzel gelişmeyi şimdi Kent Konseyinde şehrimize müjdeleme fırsatımız oldu. Yeni tesisimizin şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Başkan Şahin, Gaziantep Et Borsası ve Et Halinin 16 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Borsası Onat Kutlar Fatma Şahin Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Minnesota TW Phoenix Suns NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title