Haberler

"Gazeteci Kemal Çapraz 1'inci İletişim Ödülleri" Sahiplerine Verildi

"Yılın En İyi Muhabiri" ödülü şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasını ilk görüntüleyen Doğan Haber Ajansı muhabiri Ramazan Eğri'ye verildi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen "Gazeteci Kemal Çapraz İletişim Ödülleri" kapsamında "Yılın En İyi Muhabiri" ödülü şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasını ilk görüntüleyen Doğan Haber Ajansı muhabiri Ramazan Eğri'ye verildi. DHA Muhabiri Ramazan Eğri, "Bu ödülü gece çalışan polis muhabirleri adına adına alıyorum" dedi.

Marmara Üniversitesi Türkçe Basın Kulübü ile Türk Kültürü Kulübü'nün gazeteci Kemal Çapraz'ın adını yaşatmak amacıyla düzenlediği "Gazeteci Kemal Çapraz 1. İletişim Ödülleri", Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Büyük Spor Salonu'nda düzenlenen törenle dağıtıldı. Törende konuşan Basın Birliği Derneği Genel Sekreteri Bayram Akcan, henüz genç denilebilecek bir yaşta vefat eden Kemal Çapraz'ın, milletin sesi olmuş bir gazeteci olduğunu dile getirerek, toplum için gazetecilik yapan Çapraz adına düzenlenen ödüller ile Marmara Üniversitesi öğrencilerinin kadirşinaslık örneği sergilediğini söyledi. Törende, daha sonra ödüller sahiplerine verildi.

"Yılın En İyi Haber Ajansı" ödülünü, Anadolu Ajansı adına İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden Haber Müdürü Zeki Gümüş aldı. Törende, "Yılın En İyi İnternet Haberciliği" ödülü internethaber.com'a verildi. Ödülü Hadi Özışık aldı.

Uğur Dündar "Yılın En İyi Ana Haber Sunucusu" ödülünü aldı. Uğur Dündar, işsiz bir gazeteci olarak burada bulunduğunu dile getirdi. "Yılın En İyi Köşe Yazarı" ödülü Hürriyet Gazetesi'nden Yılmaz Özdil'e verildi. Ödülü, Özdil adına Uğur Dündar aldı.

Törende, "Yılın En İyi Muhabiri" ödülü şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasını ilk görüntüleyen Doğan Haber Ajansı Muhabiri Ramazan Eğri'ye verildi. Başarı Akademi Genel Müdürü Orhan Demir'den ödülün alan Eğri "Meslek büyüğüm merhum Kemal Çapraz adına düzenlene bu yarışmada bu ödülü bana layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim. Çok çalıştım. Gündemi hala meşgul eden bir haberdi. Bu ödülü gece çalışan polis muhabirleri adına adına alıyorum" dedi. En İyi Belgesel Yapımcısı" ödülü Zafer Karatay'a, "Yılın En İyi Yönetmeni" ödülü Osman Sınav'a, "Yılın En İyi Tiyatro Oyuncusu" ödülü Tolga Çevik'e, "Yılın En İyi Radyosu" ödülü "Best FM"e, "Yılın En İyi Radyo Programcısı" ödülü Best FM'den Serdar Gökalp'e, "Yılın En İyi Çıkış Yapan Kanalı" ödülü Fox TV'ye, "Yılın En İyi Sabah Programı" ödülü Fox TV'den Fatih Portakal'a (Çalar Saat), "Yılın En İyi TV Programı" ödülü "Tarihin Arka Odası" programından Erhan Afyoncu'ya, "Yılın En İyi Spor Spikeri" ödülü İlker Yasin'e, "Yılın En İyi Yayıncısı" ödülü Bilge Oğuz Yayınevi'ne verildi."Kemal Çapraz Anma Ödülü" Arslan Bulut'a, "Durmuş Hocaoğlu AnmaÖdülü" Prof. Dr. Ümit Özdağ'a, "Türk Dünyası Hizmet Ödülü" SeyfullahTürksoy'a, "Edebiyat Özel Ödülü" Yavuz Bülent Bakiler'e, "Gazetecilik Özel Ödülü" Aydil Erol'a takdim edildi.

KEMAL ÇAPRAZ

Gazeteci ve araştırmacı Kemal Çapraz, 1964'te Kastamonu'nun doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da yapan Kemal Çapraz, 1987'de İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin,Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Kürsüsü'nde "Kırım Türk Basını ve İsmail Gaspıralı" üzerine yapan Çapraz, 1985'te fiili olarak gazeteciliğe başladı. Çapraz, özellikle Kırım başta olmak üzere, Türk dünyasını oluşturan Türk devletleri ve halkları üzerine yaptığı sürekli çalışmalarıyla tanındı. Türkiye, Orta Doğu, Kurultay, Türk Diplomatik gazeteleri yanında, Orkun, Tarih, Kardaşlık, Kırım dergilerinde araştırma ve makaleleriyle, "Kırım" adlı telif eserin sahibi olan Kemal Çapraz, son olarak 8 yıl boyunca aylık Ufuk Ötesi gazetesini çıkardı. 16 Eylül 2008'de İstanbul Kartal'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kemal Çapraz, 2001 yılında kurduğu Basın Birliği Derneği'nin ölümüne kadar başkanlığını da yürüttü.

- İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title