Haberler

Gazeteci Bila'ya "Konuşan Bakan" AKP'lilerin Hedefi Oldu

Milliyet Gazetesi Temsilcisi Fikret Bila'ya Verdiği Demeçle AKP'nin Hedefi Haline Gelen Siyasetçinin Kim Olduğu Kesinlik Kazanmadı. Kulislerde İse Konuşan İsmin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek Olduğu Söylentileri Ağırlık Kazanırken, Kulislerde Adı Geçen İki AKP'linin İse Sorulan Sorulara Verdiği Yanıtlar Konuşan Kişiye Yönelik Mesaj Olarak Algılandı.

Milliyet Gazetesi Temsilcisi Fikret Bila'ya verdiği demeçle AKP'nin hedefi haline gelen siyasetçinin kim olduğu kesinlik kazanmadı. Kulislerde ise konuşan ismin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olduğu söylentileri ağırlık kazanırken, kulislerde adı geçen iki AKP'linin ise sorulan sorulara verdiği yanıtlar, konuşan kişiye yönelik mesaj olarak algılandı.

Kulislerde adı geçen eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "bu tür konuşmalar tarzım değil" derken, ANAP hükümetleri dönemlerinde önemli bakanlıklarda bulunan ve Bila'ya konuştuğu iddia edilen AKP Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney ise, "Fikret Bila benim böyle bir konuşma yapmayacağımı bilir. Ben net ve açık konuşurum" dedi. İsim vermeden konuşan AKP'liye tepki gösteren milletvekilleri ise, "Başka hesapları mı var?" değerlendirmesinde bulundular.

Milleyet Gazetesi'ne isimsiz verdiği demeçle AKP'nin tepkisini çeken kişinin, son olarak Fortune Dergisi'ne demeç veren Cemil Çiçek'in olduğu belirtiliyor.

Çiçek'in, Fortune Dergisi'ne "AKP'nin kapatılması halinde Güneydoğu'da sorun çıkar" gibi benzeri sözler isim vermeden gazeteci Fikret Bila ile konuşan ve AKP'yi eleştiren bir bakanın röportajında da yer aldı.

-TARZIM DEĞİL-

Kulislerde "konuşan eski bakan" diye ismi geçen eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ANKA'nın, "Sizin de isminiz geçiyor" şeklindeki sorusuna, "Beni tanıyan bilir, beni herkes bilir. Kesinlikle ben değilim" dedi.

Aksu, uzun yıllardır siyaset yaptığını, çeşitli partilerde değişik görevlerde bulunduğunu belirterek, "Ben yıllardır, siyaset yapıyorum. Kapalı kapılar ardında konuşmak tarzım değil. Konuşursam en azından kim olduğumu söylerim. Ama konuşan kimse bellidir" diyerek tepki gösterdi.

-İKİ YILDIR FİKRET BİLA'YLA KONUŞMADIM-

Kulislerde zayıf bir ihtimalde olsa adı geçen ve TCK'nın 301. maddesi ile Hükümetin, "Pişmanlık Yasası" kapsamında hazırlıklarını askıya aldığı 221. maddenin değiştirilmesine tepki gösteren eski bakanlardan AKP Bayburt Milletvekili Ülkü Gökal Güney ise, "Ben, bu tür konuşmaları yapmam. Fikret Bila beni, ben Fikret Bila'yı iyi tanırım. Benim isim vermeden konuşmayacağımı iyi bilir. Ben eleştirilerim olursa açık ve net yaparım. Üstelik iki yıldır Fikret Bila'yla hiç konuşmadım. Konuşan ben olamam" dedi.

-BEĞENMEYEN GİDER GİTMEYİNİN İSE BAŞKA HESAPLARI VARDIR-

İsim vermeden, partiyi ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren kişiye tepki gösteren bazı AKP'liler ise şöyle konuştular;

"Birileri son günlerde eleştiri seslerini yükseltmeye başladılar. Sormazlar mı? "şimdiye kadar nerdeydin?' Bu partiyi eleştiren, beğenmeyen çekip gider, gitmediği zaman da acaba başka hesaplarımı var diye düşünülür. Aklımıza her türlü soru gelebilir. İsim vermeden ya da vererek açıklama yapanlar kim ya da kimler tarafından yönlendirildiler. Hesapları ne?."(ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title