Haberler

Gaün İlahiyat Fakültesi Bedruddın El-Ayni'yi Anacak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi, ilim adamı 'Uluslar arası Gaziantepli Bedruddin El-Ayni' adına sempozyum düzenleyecek.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İlahiyat Fakültesi, ilim adamı 'Uluslar arası Gaziantepli Bedruddin El-Ayni' adına sempozyum düzenleyecek.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür merkezinde 10 Mayıs günü yapılacak olan sempozyuma yurt dışı ve yut içinden birçok ilim adamı katılacak. Sempozyum yanı sıra II. Hadis İhtisas toplantısı ve panel düzenlenecek. Sempozyuma konuşmacı olarak Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yavuz Coşkun, GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar konuşmacı olarak katılacak. Sempozyumda ilim adamı Bedruddin El- Ayni'nin hayatı, ilmi seyahatleri, Memlüklüler dönemi Kahire'de bir müdderis gibi konular anlatılacak.

Şehitkamil Kültür Kongre Merkezinde 10 Mayıs günü akşam düzenlenecek olan panelde ise, 'Dinin anlaşılmasında Kur'an- Sünnet bütünlüğü' konusu ele alınacak. Yapılacak olan sempozyum ve toplantıların ücretsiz olduğu belirtildi.

Sempozyum hakkında bilgiler veren GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, "Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2011 tarihinde ders başı yaptı. Şuanda 250 öğrencisi, 20'e yakın hocası ile eğitimine devam etmektedir. Bu sene İlahiyat Fakültesi olarak sempozyum, panel ve toplantılar düzenleyeceğiz Bedruddin Ayni ile ilgili. Bedruddin Ayni Gaziantepli bir ilim adamıdır. Gaziantep'te Hicri 855 tarihinde Gaziantep'te doğmuş Kahire'de vefat etmiş. Osmanlı döneminde yaşamış bir ilim adamıdır. İslam kültür tarihindeki önemi Kuran-ı Kerim'den sonra dinin ikinci temel kaynağı Buhari hadisleridir. Buhari hadislerini öğrenen büyük bir alimdir. Buhari hadislerinin bizim kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Bizim medrese ve okullarımızda Buhari, Kuran-ı Kerim'den sonra en çok okunan, okutulan ve hatta ezberletilen bir kitaptır. Hatta 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışı da Kuran-ı Kerim ve Buhari hatimleri okunarak yapılmıştır. Bu anlamda Buharinin ayrı bir yeri var. Halkımızın ilim yolcularının istifadesine sunmayı planladık. İnşallah dolu dolu iki gün boyunca güzel kapsamlı bir sempozyum olacak diye düşünüyoruz. Tüm vatandaşlarımızı sempozyum ve toplantılarımıza" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Ali Akpınar Yerel Haberler

title