Haberler

Gaün'de "Deprem" Konulu Konferans Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonunda, Prof.Dr.Ahmet Vefik Alp tarafından "Çarpık Yapılaşmış Türkiye Depreme Hazırlanabilir mi?" konulu konferans verildi.

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonunda, Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından "Çarpık Yapılaşmış Türkiye Depreme Hazırlanabilir mi?" konulu konferans verildi.

Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Prof. Dr. Mehmet Koruk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu ile çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı. "İçinde yaşadığımız binalar bizim her şeyimizdir" diyen Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, evin insan hayatında çok önemli bir yer olduğunu söyledi. Alp, "Ev arabadan çok daha önemli bir mekan. Belki aile yakınlarından sonra insanın en önemli varlığı evidir. Bu nedenle evlerin doğru düzgün olması gerekir. Kentsel açıdan baktığımızda da mimarlık ülkelerin bir nevi nüfus kağıdıdır" şeklinde konuştu.

"Kazılarda sekiz bin yıl geriye gidiyoruz" diyen Alp, "O günkü insanların nasıl yaşadığını, o yapılardan görerek oradaki çataldan, kaşıktan, aletlerden nasıl bir kültürle yaşadıklarını bugün büyük ölçüde tahmin edebiliyoruz. Bizimde yıllar sonra nasıl yaşadığımızı, apartmanlara iyisiyle, kötüsüyle bakarak bizden sonraki nesiller tahmin edecektir" ifadesinde bulundu.

"İnsanoğlunun yeryüzüne yaptığı en büyük müdahale mimarlık ve şehirciliktir" diyen Alp, doğayı devamlı değiştirdiğimizi söyledi. Alp, "Yol yapıyoruz, yeşil bir alanı asfaltlıyoruz. Ağaç dikiyoruz veya söküyoruz. Doğa buna zaman içinde cevap veriyor. Bir deprem oluyor 20 - 30 bin kişi ölüyor. Bu yapılaşma konusu önemli bir konu ve depremde doğal afetlerin en berbatıdır. Deprem alt yapıyı, üstyapıyı kalıcı bir şekilde bozuyor" diyerek, deprem konusunda hazırlıklı olmamız gerektiğini söyledi.

Mimarinin kullanışlı olmalısı gerektiğini söyleyen Alp, "Yapılar güvenli ve estetik olması gerekir. Mimarlık Fakültelerimiz çoğaldı. Türkiye'nin yaklaşık 80 milyon nüfusuna karşı 50 bine yakın kayıtlı mimar var. Bu oran Amerika'da ise, 300 milyon nüfusa karşın 70 bin mimarı vardır" diyerek,

Türkiye'de çok sayıda mimar mezun verildiğini ve kontrolde güçlük çekildiğini kaydetti.

Konferansın sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'e hediye takdim edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Ahmet Vefik Alp Yavuz Coşkun Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title