Haberler

Garanti Portföy'de Yeni Yapılanma

Garanti Portföy Yönetimi 2012 yılına yeni yapılanmayla girdi.

Sektörün ilk portföy yönetim şirketi olan Garanti Portföy Yönetimi A.Ş.'nin kurucu Genel Müdürü Gür Çağdaş, şirketin Yönetim Kurulu Başkanvekili olurken şirketin Genel Müdürlüğüne de Zeki Şen atandı.

Türkiye'nin ilk portföy yönetim şirketi olan ve yüzde 100 Garanti Bankası iştiraki olan Garanti Portföy Yönetimi'nde yönetim değişti. Şirketin kurucu Genel Müdürü olan ve 1997'den bu yana bu görevi yürüten Gür Çağdaş, şirketin yönetim kurulu başkanvekilliğine atandı. Gür Çağdaş'tan boşalan genel müdürlük koltuğuna ise Garanti Bankası Yatırım Bankacılığı Birim Müdürü Zeki Şen getirildi. Bankacılıktaki kariyerine 1989 yılında başlayan Zeki Şen, 1997 yılında Koç Yatırım'a geçmiş, 2006 yılından itibaren ise Garanti Bankası Yatırım Bankacılığı Birim Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

Garanti Portföy'de 15, Doğuş Grubu'nda ise 23 yıldır görev alan Gür Çağdaş, yeni yapılanma ile birlikte Garanti Portföy'ün vizyon ve hedeflerinin daha da genişleyerek sektörde birçok yeniliğe imza atacağını ve öncü konumunu sürdüreceğini ifade etti. Yeni Sermaye Piyasası Kanunun kolektif yatırım araçları ve portföy yönetimi endüstrisine büyük açılımlar getireceğini söyleyen Çağdaş, özellikle vergi ve mevzuat kısıtlarının giderilmesi ve portföy yönetim şirketlerine fon kurma yetkisinin verilmesiyle birlikte sektöre girişlerin ve rekabetin artacağını, bunun da sektörün dünya standartlarına ulaşmasında oldukça önemli bir adım olduğunu söyledi.

Gür Çağdaş, aynı zamanda Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanlığı ve geçen yıl SPK kuruculuğunda oluşturulan "Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkan vekilliğini de yürütüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Garanti Bankası Zeki Şen Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri! Mesnevi nedir? Mesnevi özellikleri, konuları, bölümleri nedir? 22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title