Haberler

Galerı.Nev Vladımır Velıckovıc

Güncelleme:

Galeri Nev, Geçtiğimiz Yirmi Beş Yıldır Aralarında Aleckinsky, Bonnard, Dali, Dubuffet, Miro, Picasso, Saura Gibi İsimlerin Yer Aldığı Avrupa Modernizmi'ninTemsilcilerini Ağırlıyor

Galeri nev, geçtiğimiz yirmi beş yıldır aralarında aleckinsky, bonnard, dali, dubuffet, miro, picasso, saura gibi isimlerin yer aldığı avrupa modernizmi'nin en önemli temsilcilerini ağırlıyor. Düzenli olarak tekrar eden bu özgün baskı sergilerine, 10 Aralık'ta Ankara Galeri Nev'de açılacak olan Vladimir Velickovic sergisi ekleniyor. 1935 yılında Belgrad'da doğan Velickovic, 1966 yılından bu yana Paris'te yaşıyor.

Velickovic'in eserleri Paris Pompidou, Amsterdam Stedelijk, New York Museum of Modern Art (MoMA) ve Londra Tate Gallery başta olmak üzere toplam dünyanın çeşitli merkezlerinde bulunan toplam 70 müzede temsil ediliyor. Uzun yıllar Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde ders veren Velickovic, Fransız Akademisi üyesi ve Légion d'Honneur sahibi.

Koridor

10 Aralık akşamı Galeri Nev Koridor Sergisi'ne de ev sahipliği yapıyor. 1988-1995 yılları arasında Serhat Kiraz, Yılmaz Aysan, Zerrin Boynudelik, Ahmet Öktem ve Ergül Özkutan tarafından hazırlanan "gönderi-yapıt" Koridor'un arşivleri ilk kez Ankara izleyicisine sunuluyor. Oruç Aruoba, Canan Beykal, Daniel Buren, Aydan Mürtezaoğlu gibi pek çok farklı sanatçı tarafından gerçekleştirilen basılı malzeme, ses kaydı ve nesnelerin yanı sıra sanat tarihi ve felsefe alanlarında anahtar niteliği taşıyan pek çok inceleme, çeviri ve derlemenin de "dosyalandığı" Koridor Arşiv'i NEVARŞİV'in açılışına eşlik ediyor.

Nevarşiv

NEVARŞİV çeyrek asrı aşkın zamandır Galeri'de biriken 2000 kitap ve dergi ile 5000'nin üzerinde belgeyi okuyuculara, araştırmacılara ve öğrencilere açıyor. Özellikle Galeri'nin temsil ettiği sanatçılara, Türkiye'de ve dünyada Modernizm'e, galeri ve müze tarihine, ve 19. yüzyılın sanat başkenti Paris'e odaklanan kapsamlı bir seçkiden oluşan NEVARŞİV aynı zamanda bir dizi yayına da kaynaklık ediyor.

Bu yayınlardan "Resme Bakan Yazılar" açılış günü piyasaya çıkıyor. 1984'ten başlayarak Galeri Nev'de açılan iki yüzü aşkın sergi dolayısıyla hazırlanan ve bugün pek çoğu tükenmiş olan katalog metinlerinin derlendiği bu iki ciltlik kitapta, aralarında Yaşar Kemal'den Orhan Pamuk'a 56 yazar tarafından; Abidin Dino'dan Erol Akyavaş'a 36 sanatçı üzerine kaleme alınmış toplam 89 metin yer alıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title