Haberler

Galatasaray-fenerbahçe Derbi Maçı Öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

Turkcell Süper Lig'in 32. Haftasında Pazar Günü Ali Sami Yen Stadı'nda Oynanacak Derbi Maç Öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak derbi maç öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

İstanbul Valiliği'nde Vali Yardımcısı Ergun Güngör başkanlığında yapılan toplantıya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancıoğlu, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin ve Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ile diğer yetkililer katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, maçta toplam 4 bin güvenlik mensubunun görev yapacağını ve Galatasaray Kulübü'nün de 250 özel güvenlik görevlisini görevlendireceğini söyledi.

Vali Yardımcısı Güngör, müsabakaya ait bileti olmayan taraftarların stat çevresinde oluşturulan dış arama noktasından içeri alınmayacağını, stat dışında kara borsa ve elden bilet satışına izin verilmeyeceğini belirterek, "Stat çevresinde kara borsa ile en etkin şekilde mücadele edilecek. Kulüpler tarafından kendi seyircilerine toplu ve ücretsiz bilet verilmeyecek. Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak maçtaki tüm tedbirler saat 13.00'ten itibaren alınacak. Misafir seyirci organizasyonu olmadığından stat kapıları saat 14.00'ten itibaren açılacak. Stadın kapasitesi 23 bin 257 olup, kapasitenin yüzde 5'i olan bin 162 kişilik bölüm Fenerbahçe seyircisine verilecek. Sarı-lacivertli takımın taraftarlarına ayrılan biletler perşembe günü saat 10.00'dan itibaren Caddebostan ve Merter Migros Biletix gişelerinde satışa çıkacak. Protokol tribününde kendilerine ismen davetiye verilen kişiler bu davetiyeleri başkasına devredemeyecek. Fenerbahçe seyircisinin en geç saat 17.00'de stada gelmelerini ve yerlerini almalarını tavsiye ediyoruz. Müsabaka nedeniyle Anadolu ve Avrupa yakalarındaki iskelelerde yoğun güvenlik önlemleri alınacak ve toplu gidişe hiçbir şekilde izin verilmeyecek'' diye konuştu.

Ergun Güngör, maçta 89 kamera ile tespit yapılacağını kaydederken, emniyet güçlerinin, soyunma odalarında da en üst düzey tedbirleri alacağını ve kameraların burada da kayıt yapacağını söyledi. Güngör, müsabakanın fair-play kuralları içinde centilmence geçmesini dileyip, her iki kulübe de başarılar diledi.

Bu arada, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun bugünkü toplantısında yasaya muhalefetten 70 kişiye 84 bin 500 YTL, bugüne kadar da toplam 1192 kişiye 1 milyon 343 bin 498 YTL para ceza verildiği belirtildi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında hafta sonu yapılacak karşılaşmada görev yapacak güvenlik görevlisi sayısındaki rekor artış dikkatlerden kaçmadı. Toplam kapasitesi 23 bin 257 kişi olan Ali Sami Yen Stadı'nda pazar günü 4 bin polis görev yaparken, her 5 kişi için 1 güvenlik görevlisi mesai yapacak.

GALATASARAY VE FENERBAHÇE CEPHESİNDEN FAİR PLAY MESAJLARI Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Fenerbahçe maçının dünyanın en çok izlenen derbi maçlarından biri olduğunu söyleyerek, "Böylesine önemli bir müsabakada, futbolun içinde olan tüm unsurların sorumluluk bilinci içerisinde olacağını düşünüyorum. En az maç kadar maç öncesi de çok önemli. Dünyanın önemli derbi maçlarından biri olmasından dolayı maç öncesinde de maç kadar dikkatli olunması gereken bir süreçten geçecek. Umarım bunu başarırız ve topluma güzel mesajlar veririz" dedi.

Maçı iki tarafın da kazanmak isteyeceğini vurgulayan Sezgin, şunları söyledi:

''Biz de çok istiyoruz, fakat çıkan sonuca herkesin saygı duymasını da istiyoruz. İyi oynayan kazanacaktır. Kazanırsak çok büyük bir rakibimizi geçmiş olacağız. Umarım bütün bu düşüncelerimizi sahaya yansıtır ve mutlu bir şekilde stattan ayrılırız.'' Adnan Sezgin, Hakan Şükür'ün medyada yer alan açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine, ''Açıklamasını okumadım ama kulağıma geldi. Maç öncesinde, bundan başka söylemlerle de dikkati başka yöne çekmek için yazılıp çizilecektir. Biz bunlardan ziyade, gerek sportif, gerek topluma verilecek mesajlar açısından bu maçın önemini çok iyi biliyoruz, bu bilinçle hazırlanıyoruz. Bunların değerlendirmesini daha sonra yaparız'' açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli ise derbi maçı kazanan takımın şampiyonlukta çok büyük avantaj elde etmiş olacağını vurgulayarak, "Bu karşılaşma sonrasında her iki takımın da oynayacak iki maçı daha var. Fakat bu maçtan galip çıkan takım, şampiyonluk yarışında öne geçmiş olacak. İnşallah kavgasız, gürültüsüz, fair-play içinde bir maç olur'' şeklinde konuştu.

(MFS-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title