Haberler

PKK, Nusaybin'de Karakola Saldırdı

Güncelleme:

PKK, Mardin/Nusaybin-TRT Gürün Geçişi Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığı'na, uzun namlulu silahlar ile 6-7 atım taciz ateşi açtı.

PKK'lılar, Mardin/Nusaybin-TRT Gürün Geçişi Jandarma Asayiş Karakol Komutanlığına, dün gece 21.10'da uzun namlulu silahlar ile 6-7 atım taciz ateşi açtı.

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

TSK'dan yapılan açıklamaya göre karakolun kuzeydoğusunda bulunan Ambar Tepe Mevkiinden açılan bu ateşe karakol personeli tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine teröristler bölgeden uzaklaştı.

1 PKK'LI TESLİM OLDU

TSK ayrıca dün öğle saatlerinde bir terör örgütü mensubunun 34'üncü Hudut Tugayı, 5'inci Hudut Taburu, 3'üncü Hudut Bölük Komutanlığı Soğuk Tepe Üs bölgesine, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu da açıkladı.

ŞIRNAK'TA 3 ADET MAYIN BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Uludere ilçesi Eski Taşdelen köyü Kulaçlı Mahallesi mevkiinde çalılar arasında 3 adet A/T mayını bulunduğunu bildirdi. Ayrıca, Iğdır’ın Aralık ilçesi Yenidoğan köyünde de bir adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı bulunduğu açıklandı.

Genelkurmay’dan, yurtiçi olaylarla ilgili yapılan açıklamada, Şırnak’ın Uludere ilçesi Eski Taşdelen köyü Kulaçlı Mahallesi mevkiinde 29 Kasım 2013 günü saat 15.50 sıralarında çalıların arasına gizlenmiş 3 adet A/T mayını bulunduğu belirtilerek, yapılan incelemede söz konusu mayınların (İtalyan menşei, VS 1.6 model) bölücü terör örgütüne ait olduğunun belirlendiği ifade edildi. Mayınların, Uludere Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile bulunduğu yerde imha edildiği kaydedildi.

ARALIK İLÇESİNDE ROKETATAR MÜHİMMATI

Yine aynı gün saat 11.30 sıralarında Iğdır’ın Aralık ilçesi Yenidoğan köyünde bir adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı bulunduğu belirtildi. Söz konusu mühimmat, Aralık cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edildi.

“MERMİ ÇEKİRDEKLİ TEHDİT MEKTUBU”

28 Kasım günü gerçekleşen bir diğer hadisede ise kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce; Ağrı Diyadin ilçesi Fatih mahallesi sakinlerinden D.A.'nın evinin önüne, içerisinde bir adet 7.62 milimetre çapında mermi çekirdeği ve tehdit mektubu bulunan zarf bırakıldığı belirtilerek, “Söz konusu tehdit mektubunda, ilgili şahsa yönelik, 'Kürdistan'da kendine Kürt diyen bir insan, Kürdistan düşmanlarını güçlendirirse artık Kürt halkının düşmanıdır, Kürdistan'da yeri yoktur. Bu uyarıyı dikkate almazsanız, infazlara bedel olacağına emin olabilirsiniz. Düşmana çalışmayın. Ya Kürtlerle birlikte olacaksınız ya da öleceksiniz.' ifadelerinin bulunduğu tespit edilmiştir. Diyadin cumhuriyet savcısının talimatıyla adlî tahkikata başlanmıştır.” denildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Nusaybin Uludere Mardin Gürün Politika Güncel Haberler

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Çorum'da okul basan yabancı uyruklu veli, okul müdürünü zincirle darbetti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title