Haberler

Fıtch Ratıngs, T-bank'ın Notunu Yükseltti

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Aralık Ayı Raporunda, Hizmetlerini Kobi'lere ve Ticari Bankacılığa Yoğunlaştıran T-bank'ın Bireysel Notunu "D/e"den "D"ye Yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Aralık ayı raporunda, hizmetlerini KOBİ'lere ve ticari bankacılığa yoğunlaştıran T-Bank'ın bireysel notunu "D/E"den "D"ye yükseltti. Ayrıca rapora göre T-Bank'ın notu uzun vadede istikrarlı olarak değerlendirildi.

T-Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bankanın bireysel notunun yükselmesi, T-Bank'ın daha da güçlendiğinin kanıtıdır" dedi.

BankMed ve Arab Bank'ın yüzde 91'ini satın aldığı MNG Bank'ın hisse devri sonrasında oluşan T-Bank'ın, 2007 yılı başında değişen yönetimi ile birlikte uygulamaya başladığı büyüme odaklı stratejinin gelişme gösterdiğini ve kısa bir dönem geçmesine rağmen sektörde önemli adımlar attıklarını ifade eden Alpman, planlanan büyüme dahilinde, T-Bank'ın sermayesi nakit girişleriyle geri dönüşüm yaşayacağını ve hissedarların önümüzdeki süreçte de sermaye desteğini devam ettireceğini kaydetti.

Genç ve dinamik bir banka olduklarını ve ticaretin etkin olduğu illerde büyüyerek işletmelerin ihtiyaçlarına özel çözümler ürettiklerini belirten Alpman, "2008 Mart sonunda 25 şubeye ulaşacağız. Amacımız, T-Bank'ın bu hızlı yükselişi ile birlikte KOBİ bankacılığında önde gelen bankalar arasında yer almaktır" diye konuştu. (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title